Skip to content

Un milió d’euros per a les empreses i autònoms de Manacor per pal·liar les conseqüències de la pandèmia

El Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca i l’Ajuntament municipal es coordinen i obren una línia d’ajuts d’entre 1.000 i 2.000 euros per al comerç amb la intenció de reactivar l’activitat en l’àmbit local.

Aquest dimecres s’ha presentat a una línia d’ajuts dotada amb 1.059.688,92 € que es destinarà als comerços i empreses de Manacor per tal de reactivar l’economia i pal·liar les conseqüències econòmiques causades per la COVID-19. És una iniciativa que se suma a les anteriors línies d’ajuda i vals que ja va obrir l’Ajuntament a l’inici de la crisi.

En aquest cas i a diferència de les ocasions anteriors, els diners provenen de tres administracions diferents. El Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca i el consistori han contribuït de manera equitativa: cada institució ha aportat 353.229 euros. Fet elogiat pels representants de cada administració presents a la Institució Alcover: la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat del Govern, Mercè Garrido, la presidenta insular, Catalina Cladera, i el batle de Manacor, Miquel Oliver.

Ja es poden sol·licitar al portal web  www.ajutsmallorca.com.

Línies diferents en funció de les característiques de les empreses

Precisament Oliver desglossa aquests ajuts i explica qui hi pot accedir. Els comerços, empreses i autònoms hauran de complir diferents requisits per tal de poder sortir-ne beneficiats, el que també dependrà de la zona geogràfica on estiguin ubicats. Abans d’això, però, cal saber que només poden optar a les ajudes aquells establiments que poden demostrar que han ingressat, almenys, un 30% manco respecte a l’activitat del 2019, que tenguin en plantilla 20 treballadors com a màxim i facturin menys d’un milió d’euros. A part, hi ha dues línies diferents.

Per una banda, els negocis costaners opten a una injecció econòmica de fins a 2.000 € i l’única condició és que durant la temporada de l’any 2019 estiguessin donats d’alta. Per a ells, les administracions competents hi destinen gairebé del total del pressupost, 500.000 €.

Per l’altra banda, han habilitat una línia que correspondria a aquells negocis i empreses amb domicili al nucli urbà de Manacor i Son Macià. En aquest cas, els requisits varien i s’exclouen les botigues de queviures, la construcció i aquelles empreses que hagin rebut ajudes del Consell amb col·laboració del Govern. La restauració es podrà beneficiar d’ajudes de fins a 1.000 €, mentrestant que les empreses de la resta de sectors podrà accedir a subvencions de fins a 1.500 €.

El batle de Manacor assegura que amb els requisits i condicions dibuixats pretenen arribar a tots aquells i aquelles que no s’han pogut beneficiar d’altres ajudes. Amb tot, Oliver manifesta l’objectiu d’exhaurir tots els diners en aquestes ajudes. “Esperem que no en quedi cap de romanent”, afirma.

Feina interadministrativa

Pel que fa a les intervencions de Cladera i Garrido durant la presentació, destaquen la coordinació entre les tres entitats. Una col·laboració, però, que es repeteix a 15 municipis més de Mallorca. Treballen perquè el teixit empresarial d’arreu, inclòs el de Manacor, tingui una bona injecció econòmica, especialment ara que les restriccions comencen a flexibilitzar-se. En aquest sentit, la consellera de Presidència explica que en tot moment s’ha intentat que totes les restriccions anessin acompanyades de la reactivació econòmica en la mesura que fos possible.

Així, la presidenta del Consell desitja que la convocatòria sigui un èxit i elogia la feina “sense precedents” que fan les administracions competents. També ha agraït als empresaris manacorins l’esforç dels darrers mesos.

Back To Top
Search