skip to Main Content

Primer retir de salut en parella: “Un i un són molt més que dos”

Gabinet de Psicologia Vila de Pau

El pròxim cap de setmana 4,5,i 6 de juny se celebra a Cala Morlanda el primer retir de salut en parella sota el títol: “Un i un són molt més que dos”; un espai creat per Sandra Pérez, directora i fundadora del Gabinet de Psicologia Vila de Pau de Manacor, per a oferir a 14 parelles un cap de setmana de retrobament d’un mateix a través de la mirada de la seva parella, un espai íntim per a compartir en parella i gaudir amb diversos professionals de la salut com ara psicòlegs, sexòlegs, ginecòlegs, professors de ioga i professors de dansa, entre altres participants. Tots ells oferiran tallers dedicats a les parelles per a millorar aspectes de la comunicació, la sexualitat, la comprensió, l’amor, la independència emocional o la confiança, entre altres. A través d’aquest recorregut emocional en un meravellós enclavament enfront de la mar, a Cala Morlanda, es desenvoluparà un cap de setmana emocionant i únic per a compartir en parella. La proposta ha tingut tant d’èxit i demanda que les places s’han cobert ràpidament, per la qual cosa no es descarta repetir experiència en un futur pròxim. De fet, el mateix retir es realitzarà el primer cap de setmana d’octubre en un altre entorn idíl·lic i fora de l’Illa de Mallorca, a la Ribera sacra gallega i, posteriorment al novembre, a les muntanyes de Montserrat.
Al seu torn, el primer cap de setmana de setembre també es realitzarà també a les muntanyes de Montserrat un retir sota el lema “Sense arrels no podem volar”, en el qual es treballaran els aspectes del nostre ordre i sistema familiar i la influència d’aquest en les nostres vides, des de la perspectiva de la psicologia sistèmica familiar, de la qual diversos psicòlegs de l’equip, inclosa la seva directora, són especialistes.
Des del Gabinet de Psicologia Vila de Pau s’organitzen retirs de salut i teràpies de grup des de fa més de catorze anys, però aquesta és la primera experiència d’un retir exclusiu per a parelles, perquè des de fa ja anys el gabinet té com una de les seves especialitats la teràpia de parella. Així, les parelles que acudeixen a consulta, els integrants de la qual ja han participat en diversos retirs organitzats pel Gabinet Vila de Pau, encara que en solitari, sol·licitaven la creació d’un retir per a les parelles. A més, enguany s’ha iniciat l’experiència d’un taller de criança dut a terme per dues psicòlogues del mateix gabinet i que realitzarà ben aviat la seva segona edició després de l’èxit de la primera.
Al seu torn des del gabinet s’organitzen formacions en tècniques de relaxació i mindfulness i lideratge i cohesió d’equips; concretament, la pròxima formació serà per a la Universitat de Santiago de Compostel·la, per a l’equip de metges, anestesistes, fisioterapeutes i infermers recentment titulats. Sandra Pérez i dues psicòlogues membres de l’equip es desplaçaran a la universitat per a donar formació a gairebé 50 professionals de la salut.
Les tècniques de relaxació i el mindfulness representen unes eines vàlides per a la millora de qualitat de vida de qualsevol persona i col·lectiu i ja es van impartir altres tallers del mateix tipus en empreses, hospitals i a grups particulars i famílies dins i fora de Mallorca.
Us animam a tots a participar d’alguna d’aquestes experiències per a fer una ruptura amb la rutina diària i dedicar-vos un espai personal, de parella, de família o d’equip en el qual compartir de manera sincera, deixant a un costat les màscares de les nostres emocions. En aquests espais es creen moments de màxima connexió i intimitat sincera i compartida i qui prova una vegada repeteix sempre, us animem a demanar més informació en el telèfon 617387828 o a acudir al Gabinet de dilluns a divendres i sol·licitar informació sobre aquest tema. Cada persona es mereix un espai de salut i benestar; regalem-nos espais de qualitat i saludables, on SER i ESTAR.

Back To Top
Search