Skip to content

Un reconeixement a la màgia, a la fantasia, als valors i a l’educació

Aquesta setmana que ve torna la Fiet, la Fira de Teatre Infantil i Juvenil que des de fa vint anys se celebra a Vilafranca. Des de fa un bon grapat d’anys, arran de la crisi del 2008 i la retirada l’any 2012 (o no pagament) de subvencions ja atorgades, la Fiet ha viscut en precari, mirant de sufragar el deute acumulat. El greuge econòmic ha arribat fins a tal punt que enguany s’ha fet necessària una campanya de finançament cooperatiu, un micromecenatge, o un crowdfounding, com en vulguin dir els nostres amables i informats lectors. El cas és que Sa Xerxa i la Fiet havien de menester 16.000 euros per assegurar que enguany també hi podia haver fira. La resposta de la gent no s’ha fet esperar i en poques setmanes es va arribar al mínim establert perquè la Fiet fos possible.

Empreses com Melchor Mascaró o Mallorca Verda han participat activament i decisòriament en aquesta campanya, i fruit d’això serà la nova denominació de Ca Ses Monges com a Espai Mallorca Verda i el poliesportiu com a Espai Melchor Mascaró.

Totes aquestes bones notícies, però, han quedat petites davant l’anunci aquesta setmana mateix que el Ministeri de Cultura atorgava el Premi Nacional d’Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut a la Fiet. El guardó està dotat amb 30.000 euros.

Amb membres de reconegut prestigi dins el sector, aquest reconeixement serveix per posar en qualitat la feina feta per Sa Xerxa durant dues dècades. Però també ha de servir per donar l’empenta definitiva per superar el sotrac del 2012 i assentar sense més dubtes les pròximes edicions d’aquesta fira en la qual s’aboca tot el poble vilafranquer i que atreu cada any milers d’espectadors de totes les edats.

El reconeixement del Premi Nacional ha de ser vist també com un premi a la constància en la generació de fantasia i il·lusió en els ulls dels més joves. La capacitat de generar fantasia és també la capacitat de crear i no hi ha societat més rica que aquella que té grans creadors, a petita i a gran escala. Tot això, a més, va amanit amb els valors que transmeten sempre tots els espectacles que venen a la Fiet vilafranquera. Així, idò, llarga vida a la Fiet i, sobretot, l’enhorabona als qui en duen el capdavant per aquest reconeixement d’alta volada.

Back To Top
Search