skip to Main Content

Un Sant Jaume festiu, però a mig gas

La crida a càrrec de Joan Toni Sunyer, la Mulassa i la Fira protagonitzaren unes festes patronals més pausades que altres anys

Que d’uns anys ençà la festa de Sant Jaume, gràcies a la feina entusiasta i desinteressada de l’Obreria que la custodia i impulsa, ha esdevingut una celebració creixent i participada és una certesa que ningú pot contradir, llevat que posseeixi del do de la inoportunitat falsària.

Enguany, a més, la festa comptava amb el suport municipal, que preveia que el dia del patró manacorí pogués ser festa a tot el municipi. Després de la suspensió de les festes l’any passat, enguany vistes les tímides mostres de Cossiers i festes del Carme a Porto Cristo semblava que també Sant Jaume podria partir a mig gas. I així ha estat.

L’actor Joan Toni Sunyer va ser enguany l’encarregat de llegir la Crida, l’escrit que dona inici a les festes: “Vilans de Manacor, cavallers, síndic jove, poble sobirà, govern del poble, senyor batle, és hora que comenci la festa, que esclatin els coets i que sonin les campanes. Alçau les copinyes, Manacor és de Sant Jaume!”, clamà davant el públic assegut a les cadires blanques del parc municipal. Moltes, com tantes altres vegades, eren buides. Caldrà veure com resolen l’Ajuntament i els responsables d’Enviumanacor.cat el problema de la gent que reserva cadira en actes gratuïts i després no s’hi presenta…

Tot seguit, molt a l’estil de la sortida dels cossiers per les Fires i Festes, sortí la Mulassa a ballar davant la gent cogregada i asseguda. També hi digué la seva el batle Miquel Oliver, en aquest acte per donar inici a unes festes que s’allargarien gairebé una setmana.

Tallers per a infants i joves, música a la fresca i altres activitats festives completaren un programa que no va poder ser tan extens com altres anys, però sí com a mínim prendre la forma de programació festiva , cosa que l’any passat no pogué ocórrer.

Un replec de joies amb la participació de la colla castellera dels Al·lots de Llevant, l’ofici de Sant Jaume a l’església dels Dolors i, sobretot, la fira de Sant Jaume foren sens dubte la resta d’actes més estrictament santjaumers.

La fira comptà amb l’assistència d’una nodrida representació de l’equip de govern municipal, encapçalada per la delegada d’Urbanisme Núria Hinojosa, que hi acudí acompanyada del seu grup municipal al complet. També hi era Carles Grimalt, el delegat de la Brigada, de Podem.

Hem tancat un nou cicle festiu de Sant Jaume. Ara només cal esperar que l’any que ve puguin tornar l’encamisada, els cavalls, les corregudes de joies i tantes d’altres activitats que omplien els carrers de la vila.

Back To Top
Search