Skip to content

Un vídeo dels cossiers i el pregó donen el sus a les Fires i Festes confinades

Després d’un ajornament per mor del dol decretat a escala estatal, finalment aquesta setmana es va poder donar el sus a les Fires i Festes en versió virtual. Un vídeo col·laboratiu de la mà dels cossiers i el pregó, van donar el sus. A més, un combat de picat al Claustre i diferents vídeos per donar a conèixer els noms dels diferents guanyadors dels Premis Ciutat de Manacor d’enguany han estat els actes destacats de la setmana. A més, aquest cap de setmana encara podrem gaudir de diferents propostes.

Els premiats dels Ciutat de Manacor 2020

El passat 8 de juny es donaren a conèixer de manera virtual els 4 premiats d’enguany. El premi Maria Antònia Oliver de Novel·la és per Jordi Ortiz i Casas per l’obra La Casa dels Bressols i el premi Miquel Àngel Riera de Poesia per Juli Capilla per La Casa Buida. D’altra banda, el premi Jaume Vidal i Alcover de Teatre és per Alberto Ramos Barrano per l’obra Goyo i finalment, el Premi Antoni Maria Alcover d’Assaig és per Francesc Grimalt Vigo per l’obra Sobre els Talaiots.

 

 

Una sortida virtual dels Cossiers

L’olor de romaní, la música en directe i el seguici de persones pels carrers de Manacor haurà d’esperar a l’any que ve però els cossiers de Manacor es negaren a perdre’s les Fires i Festes d’enguany i per aquest motiu van preparar un vídeo de gairebé una hora de durada amb testimonis de diferents persones vinculades al món cossier i amb vídeos dels balls d’anys enrere que va donar el sus a les festes virtuals. Així mateix, també comptà amb la participació de la ciutadania que pogué enviar els seus vídeos amb alguna de les passes del ball, dibuixos o imatges del ball dels anys passats.

 

 

Pregó i combat de glosa, també a través de la pantalla

El sus a les Fires i Festes començà, com sempre, amb el pregó, que enguany presentà Mercè Pinya i que es va transmetre a través del canal de Youtube de l’Ajuntament amb el claustre de fons. La jove Mia Aerts; el pagès, Miquel Galmés, el policia tutor, Andreu Alba, la treballadora social Margalida Cortés i la coordinadora del Centre de Salut, Neus Sales, foren els 5 representants dels sectors que, d’una manera o altra, han agafat importància durant la quarantena.
L’endemà, també a través del canal de Youtube i de nou el claustre com escenari, es va poder gaudir de gairebé una hora i mitja de glosa manacorina molt marcada pel confinament, la distància social i el coronavirus. Un combat de picat que s’organitzà en tres blocs diferents: un primer torn d’uns 20 minuts de la mà de Toni Mosset i Mateu Xurí, qui també s’encarregà de fer una petita presentació de l’esdeveniment i un segon amb Xisco Muñoz, Alícia Olivares i Toni Llull Carnisser, un pèl més llarg. Finalment, tancà el combat el tercer bloc, d’uns quaranta minuts amb les veus i l’enginy de Miquel Servera i Maribel Servera.

Més actes pendents: macers, contacontes, trobada de gegants i exposició de pintura

Les Fires i Festes continuen en format confinat a través de les xarxes socials de l’Ajuntament. De fet, avui 12 de juny a partir de les 17 h es podrà veure un vídeo explicatiu per conèixer més a fons l’orígen i tot allò que envolta la figura dels Macers de Manacor.
D’altra banda, el dissabte 13 de juny a les 10.30 h del matí, els més menuts de la casa podran gaudir d’un contacontes de la mà de Margalida Amengual. El capvespre, un altre acte familiar: la trobada gegantera virtual. A partir de les 17 h, gegants i gegantes d’arreu de Mallorca formaran part de les Fires i Festes d’enguany.
Així mateix el diumenge 14 de juny a partir de les 11.30 h, hi haurà la inauguració de l’exposició virtual de pintures al pastel d’obres representatives de Manacor. Tal i com explica l’Ajuntament es tracta d’una activitat per apropar la pintura a tots la ciutadania i connectar amb els nostres records amb algunes pintures del terme municipal de Manacor. Tot plegat, amb obres i comentaris del professor d’art Toni Bennasar.  Finalment, tot i que no hi haurà carrosses enguany, l’Ajuntament promou la iniciativa de recordar les desfilades d’anys anteriors i compartir-les a les xarxes socials, etiquetant l’Ajuntament i utilitzant els hashtags #CarrossesManacor i #FestesPrimavera.

Back To Top
Search