Parlam amb Laura Moyà, que està al capdavant del grup de Telegram “Adolescència Lliure de Mòbil Mallorca”, que pretén fer passes per la regularització de l’ús del mòbil per part…

Un vídeo dels cossiers i el pregó donen el sus a les Fires i Festes confinades
Després d’un ajornament per mor del dol decretat a escala estatal, finalment aquesta setmana es va poder donar el sus a les Fires i Festes en versió virtual. Un vídeo col·laboratiu de la mà dels cossiers i el pregó, van donar el sus. A més, un combat de picat al Claustre i diferents vídeos per donar a conèixer els noms dels diferents guanyadors dels Premis Ciutat de Manacor d’enguany han estat els actes destacats de la setmana. A més, aquest cap de setmana encara podrem gaudir de diferents propostes.
Els premiats dels Ciutat de Manacor 2020
El passat 8 de juny es donaren a conèixer de manera virtual els 4 premiats d’enguany. El premi Maria Antònia Oliver de Novel·la és per Jordi Ortiz i Casas per l’obra La Casa dels Bressols i el premi Miquel Àngel Riera de Poesia per Juli Capilla per La Casa Buida. D’altra banda, el premi Jaume Vidal i Alcover de Teatre és per Alberto Ramos Barrano per l’obra Goyo i finalment, el Premi Antoni Maria Alcover d’Assaig és per Francesc Grimalt Vigo per l’obra Sobre els Talaiots.
Una sortida virtual dels Cossiers
L’olor de romaní, la música en directe i el seguici de persones pels carrers de Manacor haurà d’esperar a l’any que ve però els cossiers de Manacor es negaren a perdre’s les Fires i Festes d’enguany i per aquest motiu van preparar un vídeo de gairebé una hora de durada amb testimonis de diferents persones vinculades al món cossier i amb vídeos dels balls d’anys enrere que va donar el sus a les festes virtuals. Així mateix, també comptà amb la participació de la ciutadania que pogué enviar els seus vídeos amb alguna de les passes del ball, dibuixos o imatges del ball dels anys passats.
Pregó i combat de glosa, també a través de la pantalla
El sus a les Fires i Festes començà, com sempre, amb el pregó, que enguany presentà Mercè Pinya i que es va transmetre a través del canal de Youtube de l’Ajuntament amb el claustre de fons. La jove Mia Aerts; el pagès, Miquel Galmés, el policia tutor, Andreu Alba, la treballadora social Margalida Cortés i la coordinadora del Centre de Salut, Neus Sales, foren els 5 representants dels sectors que, d’una manera o altra, han agafat importància durant la quarantena.
L’endemà, també a través del canal de Youtube i de nou el claustre com escenari, es va poder gaudir de gairebé una hora i mitja de glosa manacorina molt marcada pel confinament, la distància social i el coronavirus. Un combat de picat que s’organitzà en tres blocs diferents: un primer torn d’uns 20 minuts de la mà de Toni Mosset i Mateu Xurí, qui també s’encarregà de fer una petita presentació de l’esdeveniment i un segon amb Xisco Muñoz, Alícia Olivares i Toni Llull Carnisser, un pèl més llarg. Finalment, tancà el combat el tercer bloc, d’uns quaranta minuts amb les veus i l’enginy de Miquel Servera i Maribel Servera.
Més actes pendents: macers, contacontes, trobada de gegants i exposició de pintura
Les Fires i Festes continuen en format confinat a través de les xarxes socials de l’Ajuntament. De fet, avui 12 de juny a partir de les 17 h es podrà veure un vídeo explicatiu per conèixer més a fons l’orígen i tot allò que envolta la figura dels Macers de Manacor.
D’altra banda, el dissabte 13 de juny a les 10.30 h del matí, els més menuts de la casa podran gaudir d’un contacontes de la mà de Margalida Amengual. El capvespre, un altre acte familiar: la trobada gegantera virtual. A partir de les 17 h, gegants i gegantes d’arreu de Mallorca formaran part de les Fires i Festes d’enguany.
Així mateix el diumenge 14 de juny a partir de les 11.30 h, hi haurà la inauguració de l’exposició virtual de pintures al pastel d’obres representatives de Manacor. Tal i com explica l’Ajuntament es tracta d’una activitat per apropar la pintura a tots la ciutadania i connectar amb els nostres records amb algunes pintures del terme municipal de Manacor. Tot plegat, amb obres i comentaris del professor d’art Toni Bennasar. Finalment, tot i que no hi haurà carrosses enguany, l’Ajuntament promou la iniciativa de recordar les desfilades d’anys anteriors i compartir-les a les xarxes socials, etiquetant l’Ajuntament i utilitzant els hashtags #CarrossesManacor i #FestesPrimavera.