Skip to content

Uns focs d’artifici espectaculars, ball i l’animació dels gegants posen el punt i final a nou dies de festa i activitats a s’Illot

Les festes de s’Illot han acabat i ho han fet, com sempre, amb la gran traca de focs artificials que diumenge va il·luminar i va fer embadalir tots els que passejaven per la badia de s’Illot i sa Coma. Un castell de focs impressionant que va comptar, com ja és habitual, amb coets que surten de l’aigua i amb algunes novetats com els coets que imitaven estrelles fucaç que reprenien el vol quan estaven a punt de tocar la mar. Els aplaudiments se succeïren entre el públic que omplia tota la platja i el passeig i en acabar l’espectacle tothom va regalar unes enormes mamballetes als pirotècnics.

Però ahir la festa va començar molt abans. Com que els focs d’artifici s’instal·len a l’esplanada de la nàutica, ahir dematí els mariners silloters varen haver de llevar les seves barques del lloc habitual. A partir de les 7.30 h es varen començar a traginar les barques i prop de les deu els mariners ja recobraven forces amb un berenar. I és que en el calendari festiu de s’Illot la llevada de barques anuncia els focs artificials i el final de les festes d’estiu.

Gegants i ball

Però la gran traca final de les festes de s’Illot no només és de pólvora. A les set de l’horabaixa els gegants de Manacor i els gegants de Sant Llorenç congregaren centenars de persones i famílies senceres en el cercavila que protagonitzaren. Des de la banda manacorina hi acudiren els gegants en Vicenç i na Catalina, acompanyats dels gegantons na Catalineta i mossèn Alcover. Des de Sant Llorenç hi acudiren en Jaume Belluguins i n’Angelina Trebolina, els gegants de la vila. Durant el seu recorregut els acompanyaren desenes de xeremies, tamborinos i flabiols, instruments tradicionals de Mallorca que varen despertar la curiositat de molts turistes.
Després dels gegants, va tocar el torn al ball. A les nou del vespre començà la nit de Swing a la plaça del mollet, on tots els que varen voler varen poder provar de ballar aquest estil i els ballarins més experimentats varen fer una demostració. Una mica més tard, a les 21.30 h va començar la vetllada de Ball de Bot a la plaça del Llop. L’Agrupació Folklòrica sa Torre va tocar davant una plaça plena de balladors novells i experimentats que suaren de valent al ritme de les melodies de la música tradicional de Mallorca. En acabar el ball s’apagaren les faroles de la platja, tot indicant que les festes estaven a punt d’acabar amb la gran traca de focs artificials.

gegants s'Illot DSC_0370 DSC_0300 DSC_0291 DSC_0286 DSC_0325

Back To Top
Search