Skip to content

“Vàrem tornar a sentir que som castellers”

Els Al·lots de Llevant completaven el cap de setmana la primera actuació després de dos anys d’inactivitat. Una jornada especial perquè, a més, van celebrar el seu 26è aniversari. Ens ho explica Sebastiana Bonet (Manacor, 1980), que dia primer es va estrenar com a nova cap de colla.

Ets la nova cap de colla dels Al·lots de Llevant…
Som la nova cap de colla dels Al·lots de Llevant des del passat mes de novembre, quan vàrem fer l’assemblea, i Cati Pou és la presidenta. Ho serem durant el 2022 i 2023, ja que cada dos anys hi ha un canvi de junta directiva i equip tècnic. Ara mateix estic molt contenta perquè la colla ha pogut reprendre la seva activitat amb normalitat. Des de finals de febrer podem fer dos amb l’horari que teníem abans de la pandèmia. És una gran responsabilitat perquè dirigeixes els assajos amb el teu equip tècnic, però a la cap de colla sempre se la relaciona amb la figura de màxima responsabilitat i té la darrera paraula. I ara, aquesta responsabilitat és un extra perquè venim d’una aturada de molt de temps i ningú sap com se surt d’una situació com aquesta. Però alegra veure que la gent confia en tu perquè estiguis al capdavant.

Quina relació tens amb la colla?
Form part dels Al·lots de Llevant des de fa 20 – 21 anys. Sempre he estat dins la junta directiva o l’equip tècnic, llevat dels dos primers anys i algun any solt. Fa uns 10 vaig ser cap de colla amb Joan Llodrà. A més a més, és una activitat que pots compartir amb la família: el meu home ja era a la colla i la nostra filla gran ha fet molts de castells.

Diumenge 1 de maig vàreu actuar. Era la primera vegada sense mascaretes i feia dos anys que pràcticament no havíeu sortit…
Va ser la primera actuació d’aquesta temporada i la primera completada des del març del 2020 la diada de l’1 de març a Palma. El setembre del 2021 vàrem reprendre l’activitat i a l’octubre vàrem fer dos castells a una diada a Sa Bassa. Però aquest diumenge vàrem completar una actuació, tres rondes de castell i un pilar final. Va ser la d’aniversari, que tradicionalment fèiem al març. Vàrem tornar a sentir que som castellers. Va sortir rodó.

Podríem dir que va ser un dia d’estrena?
Va ser un dia d’estrena, de represa després de dos anys de no poder fer castells i de no poder fer una actuació completa. Aquests dos anys han estat amb l’activitat anul·lada i sense assajos ni activitats socials. Hi havia gent que no va venir i perquè no se sent preparada i gent ha tornat. Han estat uns anys complicats perquè hi ha hagut gent que ha desconnectat molt. A més, hem hagut de començar de zero a la part de dalt del castell que està formada per nins. Els infants creixen. També els que eren la canalla ara han de debutar a altres posicions. Ara hem de fer el relleu a poc a poc.

Quins són els pròxims projectes? Què vos espera en el futur immediat?
El gran objectiu a escala tècnica i social és recuperar l’activitat normalitzada. Poder fer assajos, actuacions i activitats socials. A part d’això, per aquesta temporada ja tenim prevista la diada de fires i festes el dia 4 de juny amb els Segals d’Osona. També un viatge d’intercanvi a finals de juliol amb els castellers de Mediona. Després haurem d’anar recuperant les actuacions de les festes dels pobles.

Back To Top
Search