skip to Main Content

Vint-i-cinc anys de comerç per la dignitat

I els anys passen de pressa… deia el poeta. De pressa, passen, deu pensar també tota la gent de l’associació Casal de la Pau – S’Altra Senalla, tant els socis, com els voluntaris. No debades, són vint-i-cinc anys, ja, que han transcorregut d’ençà que es va crear l’associació. La botiga ha passat de llavors ençà per dos locals del carrer del Pou Fondo, un ben davant l’altre, fins arribar a la ubicació actual, al carrer d’en Bosch, i amb sortida per darrere al pati de la torre del Palau.

La causa noblíssima de l’associació va captar ben aviat la participació voluntària de les ànimes més sensibles i compromeses de la vila. Alguns dels voluntaris fa més de quinze anys, i prop de vint, que es mantenen fidels al seu compromís amb el comerç just.

La botiga de S’Altra Senalla ha esdevingut tot un referent dins la vida comercial manacorina i compta amb molts de clients fixos de tot l’any, que es veuen incrementats quan arriben les dates senyalades de les festes de Nadal, entre d’altres.

A més de contribuir sens dubte a la feina digna i als sous justs dels treballadors que elaboren els seus productes, la botiga de S’Altra Senalla és una baula més en el complex entramat associatiu manacorí. Gràcies a entitats com aquesta Manacor és més bon poble, més solidari, més compromès, més actiu, i més social.

Tot i que el comerç just garanteix sempre que qui ha elaborat el producte tengui una remuneració justa per la feina que ha fet, també és cert que no aconsegueix combatre les desigualtats en el món. Com diu l’economista Catalina Serra en l’entrevista que li hem fet aquesta setmana, “l’efectivitat del comerç just no serà real fins que no vegem que qualcú que habita al país d’origen on s’ha elaborat el producte el pot comprar al mateix preu que el compram aquí”. És allò tan senzill del quilòmetre zero i de l’economia globalitzada. Certament, tanmateix, la feina conscienciadora que ha fet S’Altra Senalla durant un quart de segle a Manacor és impagable i mereixedora de tots els elogis possibles. Ens hem de sentir afortunats de poder-hi anar a comprar i de comptar amb aquesta botiga com a part del nostre teixit associatiu i comercial. Una botiga que és més que una botiga. Enhorabona i que molts d’anys!

Back To Top
Search