Skip to content

Volem donar estabilitat al govern del municipi, amb sentit comú i des del consens i el diàleg

Bernadí Bou (Andratx, 1955) és llicenciat en medicina. Des de l’any 1983 és metge a Porto Cristo, on formà part d’AIPC des de la seva creació. Ara és regidor a l’Ajuntament de Manacor pel Partit Popular.

– Com sorgeix aquesta oportunitat de formar part de la llista del Partit Popular en un número sortidor?
– Va ser a través de Nofre Ferrer. El conec de fa molt de temps, sempre havíem parlat de política amb ell i va ser ell el qui em va oferir de participar a la llista en un número de sortida.

 

– Amb quines idees, inquietuds i propostes dius que sí?

– Sobretot per conèixer la política municipal. I ajudar a fer més fàcil la vida dels ciutadans, acostar la institució als ciutadans, que és el que dúiem al programa.

 

– Tenies predilecció per cap àrea, si haguéssiu estat en disposició de formar part de l’equip de govern?

– Segurament hauria agafat l’àrea de sanitat, que a nivell municipal té molt poques competències, però la intenció, ja te dic, era forma part de l’equip de govern i conèixer la gestió del municipi.

 

– Com visqueres la presa de possessió?

– Va ser una gran novetat per a mi. Una situació que no l’havia viscuda abans. Em va agradar veure el joc polític i veure la fragilitat dels pactes, que el que avui és blanc demà és negre. I aquesta fragilitat és la que es percep durant la legislatura. Hi havia la possibilitat d’haver format aquell equip de govern, però nosaltres respectam la llista més votada. La presa de possessió va ser tota una experiència.

 

– El PP estava avesat fins ara a ser un dels dos pols en la política municipal. Ara, en canvi, es troba enmig.

– És una situació no cercada per nosaltres. Ens hi hem trobat. Es tracta de donar una certa estabilitat al govern del municipi, donant suport a les decisions que pensem que són de sentit comú, a partir del diàleg i el consens, que no és fàcil.

 

– I és curiós, perquè garantiu l’estabilitat d’un govern que és als antípodes de les vostres idees.

– Sí, l’equip de govern hauria de prescindir molt del dogmatisme i la ideologia i apostar pel consens i el diàleg. A nivell municipal el que compta més que la ideologia és el sentit comú i voler fer coses pel bé comú.

 

– Tu havies estat dins AIPC. Alguns han vist la teva entrada al Partit Popular com una punyalada. D’altres hi veuen un pont per facilitar relacions.

– Ha estat un procés. Jo ja fa molts d’anys que no tenc relació política amb AIPC. A les darreres eleccions ja no havia anat a la seva llista. L’evolució natural fa que un es pugui decantar per altres opcions. No es tracta d’anar a favor ni d’anar en contra. La meva idea era anar a sumar, no restar en cap cas.

 

– Aquesta setmana hem sabut del nomenament de Pep Barrull com a delegat de batlia a Porto Cristo. Com ho valores?

– Tenc tots els respectes per Pep Barrull, una persona amb molta experiència i íntegra. Fa falta veure com es compaginarà la junta de districte amb la figura d’aquest delegat. Sé que ve amb molt bona disposició i s’ha oferit a tota classe de col·laboració. Entenc que el batle havia trobar una sortida a la situació que s’ha creat.

 

– El vostre partit viu una situació convulsa, que ha acabat amb la dimissió de José Ramón Bauzá. Com et situes?

– La veritat és que no em situu, es un procés natural quan hi ha un resultat que és advers, tot i haver estat la llista més votada. Al final sortirà un altre lideratge. Jo no estic posicionat, però esper que aquest procés doni vida una altra vegada al partit.

Back To Top
Search