Skip to content

NOTÍCIA

PUBLICITAT

“Volem fer pensar a la gent que darrere allò que compra hi ha persones”

[pullquote] Joana Maria Galmés (Manacor, 1977) és professora i presidenta de l’associació Casal de la Pau – s’Altra senalla. Conversam amb ella sobre la campanya de receptes i altres temes
[/pullquote]

Enguany celebrau vint anys de comerç just, quina valoració en fas, d’aquests vint anys?

La feina de molta de gent ens ha permès arribar al dia d’avui, com a entitat que funciona a base de voluntariat. Al llarg d’aquest temps, el grau de coneixement del comerç just ha crescut molt, i les vendes també. Això és una tendència a nivell mundial però encara no és suficient.

Com funcionau?
L’associació, normalment, té una persona contractada a mitja jornada. En aquest moment, dues. La resta és tot voluntariat: la gent que està a la botiga, la gent de la junta que organitza, gestiona i planifica… Llavors també tenim la col·laboració de mestres i professors que organitzen activitats de sensibilització, munten paradetes… Per últim, puntualment també tenim monitors contractats, com a oferta educativa de sensibilitat, gràcies a subvencions de la Direcció General de Cooperació.

Quin tipus de producte veneu més?
Els productes alimentaris són els que més venem, i amb els quals és més fàcil fidelitzar clients. Llavors l’artesania té alts i baixos, per Nadal n’augmenta la venda. I està molt bé que la gent pensi en regalar justícia.

Quins projectes teniu en marxa?
Ara hem començat un projecte per millorar la capacitat de comunicació entre les entitats que fan cooperació al desenvolupament, i millorar la presència als mitjans de comunicació. I una de les parts d’aquest projecte serà un cicle de receptes que farem al Cent per Cent.

Cada setmana sortirà una recepta amb productes de comerç just…
Exacte. El nostre objectiu és donar a conèixer productes i sensibilitzar la gent, i creim que aquesta serà una manera atractiva de fer-ho. Bàsicament són receptes que han aportat els voluntaris, que hem fet en diferents activitats i que han agradat. També informarem dels productes i de les cooperatives que els fan possibles. Es tracta de fer pensar a la gent que darrere allò que compra hi ha persones. I estar bé pensar en aquestes persones. Si compres al comerç just, saps que els productors han rebut un sou digne, que no hi ha hagut explotació infantil, ni diferències entre els drets dels homes i les dones… Evidentment el consumidor també ha de decidir, en funció del seu ritme de vida, la seva economia, però la primera passa per poder triar és estar informat.

Vols afegir qualque cosa més?
Agrair una vegada més totes les persones que han passat per aquí al llarg d’aquests vint anys. Convidar que s’hi sumi més gent, perquè el comerç encara no és just. I per últim, animar la gent a provar aquestes receptes, que segur que seran més bones perquè han respectat els productors.

PUBLICITAT

Back To Top
Search