skip to Main Content

Voltetes per Sa Torre

El regidor Joan Gomila llegeix el Cent per Cent. Ho sé perquè fa un mes ens topàrem per Sa Torre i em va voler fer un aclariment sobre l’article d’un servidor El dret dels banyistes, publicat a aquesta mateixa revista. Ja que m’anomenes, deixa’m comentar-te dues coses, em va dir. L’escrit posava dins el mateix sac el polític porteny i l’eurodiputat José Ramon Bauçà quan a les seves intencions (parlam del 2011) d’ampliar el port esportiu de Porto-Cristo. M’he sentit incòmode davant aquestes insinuacions, m’entens? La meva idea, liquidada amb l’esbucament del pont alt del Riuet, era ampliar els amarraments a la part que actualment es troba verge i també degradada per convertir-la en una zona de de llaüts i barques petites respectuosa amb l’entorn. Si som bons per acusar també ho hem de ser per rectificar. És un honor descobrir que algú que ha estat tan influent i decisiu en la política manacorina sigui un lector teu.
En Jeroni és un amic i lector habitual, i me’l trob tornant de Cala Murta. Em va retreure que no havia tengut el que s’ha de tenir per tractar el tema de l’arribada de la nova barqueta de Rafel Nadal a Porto Cristo en l’anterior article. A part que el catamarà va arribar quan l’autor ja havia entregat l’article, què més es pot dir que no s’hagi dit? Em molesta que aquestes embarcacions tan grans i que expulsen tanta merda estiguin a menys de cent metres de la zona de bany, que contribueixin a la seva contaminació i més si parlam d’una platja malmenada i amb una més que dubtosa qualitat de l’aigua. Que la barqueta sigui d’en Rafa m’és indiferent. Pensava que era més humil, però amb els doblers que ha guanyat amb la seva suor, mai més ben dit, que faci el que vulgui.
Tot seguit em trob en Joan Llodrà, el futur conseller del Consell de Mallorca, que va a visitar la família. Joan, company de lluites i de travessies de deserts, va ser regidor de l’Ajuntament durant dotze anys, i un dels nou protagonistes del govern dels 144 dies frustrat per una inoportuna moció de censura feta més amb les vísceres que amb la raó. Un vilà més que vetllarà pels interessos de la comarca i el país a la gran institució autonòmica, i segur que ho farà com sap: moderat amb les formes, radical amb els fets. Sort i encerts, Joan.
Amb en Jaume, que acaba d’aparcar per anar a cercar una paella a Ca’n Toni, comentam que les festes del Carme d’enguany podrien haver estat una bona oportunitat per demostrar les noves maneres de fer del govern d’esquerres manacorí, però la pandèmia ho ha alterat tot. Entre que no es poden fer actes multitudinaris i el necessari ajustament pressupostari no es podrà constatar la capacitat per impulsar un model de festes patronals basat en la participació, l’originalitat i l’autenticitat. Si en presentar el programa de festes es desplacen al Port ja serà un pas important, perquè la imatge de l’any passat presentant el Programa de les Festes del Carme des del Claustre del Convent de Manacor va ser decebedora.
Finalment em trob una destacada membre de l’Associació de Veïns, que fa el vermut al Cantonet. M’explica que el Ple municipal del mes de juliol es farà a Porto Cristo. Tot un gest d’en Miquel Oliver! exclama. M’assec a fer un aperitiu amb ella i divagam: I si el Batle aprofitàs aquest Ple per fer un anunci sense precedents sobre el Districte 5? Anunciarà la construcció d’una piscina coberta? Farà saber que ja tenen els terrenys per a l’escola nova? Mostrarà el projecte de la sala d’arts escèniques? Anunciarà la data del referèndum d’autodeterminació de Porto Cristo? Dilluns 13 de juliol sortirem de dubtes.

Mateu Mas

Back To Top
Search