Skip to content

Vox es presenta a Manacor “sense complexos”

La coalició Actua Baleares – Vox va presentar dimecres passat el nou comitè local de Manacor, encapçalat per l’extresorer del PP, Alberto Jerez, el boxejador Fernando Heredia com a vicepresident i Vanessa Jofre i Maria Ángeles Lijarcio com a secretària general i tresorera respectivament. Tot plegat, amb poca presència de mitjans però amb una àmplia representació de membres del comitè executiu, com el president de la coalició, Jorge Campos, qui va agrair que a Manacor “hagin fet un pas endavant per la defensa de la cultura de Balears, de la llibertat i de la defensa d’Espanya”.

El president de Vox- Manacor, Alberto Jerez ha explicat que “no seran políticament incorrectes però sí valents” i sota els lemes “Unidos por España” i “Sin Complejos” ha remarcat qüestions com la inseguretat o la despreocupació pels cossos policials a Manacor així com la necessitat de posar fi a la immigració il·legal. Finalment, Jerez ha anunciat que divendres 11 de gener a les 19 hores es farà un acte de presentació públic a la seva nova seu, el mateix horabaixa que es fa el popular assaig del goig de Sant Antoni a la plaça de la Concòrdia.

 

Què pensen el PP, Ciutadans i el PI sobre Vox a Manacor?

Antoni Servera, coordinador de Ciutadans a Manacor

Per Antoni Servera, l’aparició de Vox a Manacor és com la de qualsevol altre partit i els dóna la “benvinguda a la plaça” tant a escala balear com nacional. “Hi ha gent que els dóna un tractament diferent però nosaltres els consideram de la mateixa manera que consideram la resta de partits”. Pel que fa a la possibilitat de pactar en unes eleccions vinents, Servera diu que així com s’ha fet a altres llocs, es podria estudiar: “Tot depèn de cada municipi i de les situacions concretes, la qüestió és arribar a un acord”. D’altra banda, creu que Vox ha agafat més fama de la que mereix: “simplement és un partit més a la dreta que els altres i punt, no és un fenomen peculiar”.

 

Pedro Rosselló, portaveu del PP a Manacor

“No conec en profunditat les seves propostes però pel que sembla, per al moment, són molt generals i no toquen la realitat que hi ha en aquests moments a Manacor” explica el portaveu dels populars manacorins, tot afegint que difícilment podran fer una valoració més profunda del nou partit fins que no coneguin millor les seves propostes. D’altra banda, els dóna la benvinguda al terreny polític manacorí i remarca que li agradaria que “tothom que es presenta a Manacor ho faci pensant en clau municipal”. En aquest sentit, explica que creu que un partit ha de tenir molt clar quina política vol aplicar al municipi així com les seves necessitats històriques dels ciutadans i ciutadanes. Finalment, pel que fa a un hipotètic pacte Rosselló afirma que “és molt temerari”.

Catalina Riera, batlessa de Manacor (PI)

Riera considera que no es poden comparar unes eleccions d’àmbit autonòmic, com les andaluses, amb unes a escala municipal però així i tot diu que “els preocupa el tarannà i allò que expressa la gent que representa aquest partit”. En aquest sentit, considera que el discurs de Vox és molt populista i alimenta uns valors que “personalment pens que no són gens positius”. Pel que fa a un hipotètic pacte entre Vox i el PI, Riera afirma que, ara per ara, és difícil plantejar-se un pacte amb qualsevol grup que opti per un discurs radical com el de Vox perquè “topa amb els valors de centre regionalista del PI”.

Back To Top
Search