Skip to content

“Vull mostrar que som una periodista que canta”

Mariona Forteza presentarà diumenge a les 19h a la Sala Fornal “Les veus de la nit”, una fusió de música, paraula, periodisme i paisatge.

Cada vegada que sentim a parlar de “Les veus de la nit” ens arriba el concepte de “narracions”. Vol dir que aquesta proposta és una fusió de música amb rapsòdia, o és més aviat que hi ha unes cançons que conten coses?
Són dos elements diferents. D’una banda hi ha les cançons i de l’altra hi ha les presentacions, que no són unes presentacions a l’ús, sinó que són un intent de contar unes històries que expliquin la cançó o que la complementin. La idea és mirar de mostrar que jo som una periodista que canta i m’agrada que la gent vegi la figura d’una periodista que narra aquestes històries.

Hi ha un esperit romàntic, en aquest muntatge, en aquestes cançons?
Romàntic supòs que sí. Una gran part de les cançons tenen a veure amb una sèrie d’espectacles que jo feia en entorns patrimonials que es feien a la nit. I aquest és el leitmotif: haver cantant en aquests llocs em va permetre tenir una vivència del paisatge i de Mallorca que ara es veu reflectit en el paisatge.

Justament aquest aspecte romàntic pot ser aquesta vinculació entre paisatge i sentiment, entre entorn i emoció.
Sí, hi ha aquesta vinculació entre paisatge i sentiment, lligada també a les vivències personals. A més, hi ha paisatges que no són estrictament paisatges exteriors, sinó també paisatges interiors, com ara cases, que acompanyen les cançons. Tot plegat ajuda a crear una atmosfera més emocionant.

Totes les composicions són teves?
Sí, tot és meu manco tres temes, que ara jo recordi. Són un parell de cançons populars de Mallorca, Menorca i d’Eivissa. La d’Eivissa és una cançó d’Uc. La resta són lletra i música meves.

El muntatge està enregistrat en un EP?
El que hi ha enregistrat són quatre o cinc temes que ara surten en aquest muntatge, que avui es pot dir que és la versió 2.0 d’aquell espectacle inicial, amb l’afegitó d’un grapat de cançons noves.

Això vol dir que podries enregistrar aquesta nova versió més llarga, també?
No m’ho planteig. Tenc pendent tornar a enregistrar, però mai trob el moment. No sé si serà amb Les veus de la nit, però si enregistr qualque cosa, moltes d’aquestes cançons hi seran.

És un muntatge assequible a tothom?
Sí, és molt obert. Com a periodista el que vull és arribar a tothom i parlar de forma entenedora i fugir de la cosa més intel·lectual o inaccessible, i això no vol dir que no vulgui tenir una alçada, però vull mantenir aquesta vocació d’explicar històries i emocionar.

És ben curiosa aquesta combinació teva de periodista i casntant.
Sí, és un element un poc original. No som una gran cantant, i tampoc no som una gran periodista, però combinant les dues coses sí que puc dir qualque cosa.

Back To Top
Search