Skip to content

Obres que no començaran dins el 2024

Els projectes de reforma de la carretera vella de Sant Llorenç, de la rotonda de la Rafa Nadal Academy i de l’avinguda del Torrent, molt enrere.
Durant el darrer mandat, el conseller de Carreteres Iván Sevillano va voler deixar l’empremta de la seva manacorinitat amb inversions al municipi que feia  temps que eren necessàries. A la fi, unes per uns motius, unes per altres, moltes  d’aquestes obres ni tan sols es començaren. Sí que són una realitat la reforma integral de l’asfaltat de la carretera de Felanitx, amb la rotonda de Son Macià inclosa, i el carril zero d’incorporació a la carretera de Palma venint de la ronda nord.
En canvi, el projecte de reforma de l’avinguda del Torrent, presentat fa ja prop de quatre anys, continua embarrancat en un litigi entre les  dues institucions que no du camí de ser resolt. I si aquest no es resol tampoc no hi haurà solució imminent per a la reforma de la via Portugal, que era un dels altres projectes pendents. La carretera vella de Sant Llorenç i la rotonda d’accés a la zona esportiva de la torre dels Enagistes (vinculada també als accessos a la Rafa Nadal Academy) són els  altres dos projectes que continuen a l’aire.
Sens dubte es tractava d’una obra necessària i que feia anys que clamava al cel. La carretera de Felanitx necessitava una millora integral de l’asfalt i així s’ha pogut dur a terme. L’obra ha acabat ja durant el mandat amb Fernando Rubio al capdavant de carreteres, tot i que es va iniciar amb Iván Sevillano al càrrec.
Vinculada també a l’obra de reforma integral de l’asfaltat de la carretera de Felanitx, hi havia també la construcció d’una rotonda al creuer que mena cap a Son Macià. Es tractava d’un punt negre amb perill evident i que ara ha estat corregit.
Els embossos a via Palma i a la rotonda d’accés a la carretera cap a Ciutat eren una constant. Amb la construcció del carril zero per als vehicles procedents de la ronda nord, es va donar una mica d’aire a la saturació que es generava en aquest punt.
Un projecte enquistat. Presentada fa gairebé quatre anys, la reforma de l’avinguda del Torrent continua paralitzada, ara amb la negativa del Consell a pagar obres de gestió directa municipal, com aigua o enllumenat, entre d’altres.
Via Portugal ara amb doble fila d’aparcaments a banda i banda té compromesa també la seva reforma, que no es posarà en marxa fins que no s’hagi executat el projecte de l’avinguda del Torrent.
És evident que cal una intervenció estructural en els accessos a la zona esportiva. La rotonda la pagarien, Ajuntament de Manacor i la Rafa Nadal Academy. El Consell redactaria i executaria el projecte.
El projecte de reforma de la carretera vella de Sant Llorenç només està pendent d’execució, però les obres encara no estan adjudicades. És una actuació necessària, perquè és un vial secundari de molt de trànsit.
Amb la construcció de la ronda nord, via Palma ha esdevingut una via urbana més. Encara no està en vies de projecte de reforma, però el Consell també té la intenció de cedir-ne la titularaitat a l’Ajuntament.
Amb una saturació de trànsit important, l’avinguda dels tres noms també resta pendent de reforma i de canvi de titularitat, però no serà per ara que ho puguem veure. De moment, hi ha altres projectes prioritaris.
Back To Top
Search