Skip to content

El Correvers fa reviure la paraula i el cinema

L’entrada al Cine Goya i la projecció del biopic d’Emily Dickinson al Multicines Manacor centraren una edició en què s’instal·là una placa d’homenatge a la poeta Àngels Cardona i es recordà en tot moment Antònia Matamalas, una de les impulsores de la iniciativa
La poeta Àngels Cardona tengué un doble protagonisme en aquesta edició tan especial del Correvers. D’una banda, va ser l’encarregada de llegir el manifest poètic que donava sortida a la marxa versaire d’enguany des del lloc de sempre, la llibreria Món de Llibres. Allà mateix, i dirigits pel professor Joan Carles Andrés, cantaren també els  alumnes d’arts escèniques de l’IES Mossèn Alcover, amb versions molt aplaudides i alegres de Bella ciao o Dancing queen. En aquell mateix indret hi recitaren Bernat Nadal, Joan Adrover i dos debutants en l’esdeveniment, Miquel Bezares i Roser Amills.
D’allà, la comitiva poètica  s’adreçà cap a l’antic Cine Goya, que obria les portes per enèsima vegada, en una acció que esdevenia un clam envers la recerca d’una solució per  a aquest espai tan desaprofitat.
Allà, davant les taquilles i les cartelleres del vell cinema, Alícia Olivares, Emmi Finozzi, Juan Manuel Navarro, Cati Eva Canyelles i Margalida Brunet prengueren la paraula, i la guitarra, amb uns esquits d’improvisació glosadora i cinematogràfica que emocionaren els presents.
Seguidament era el torn de la Sala Imperial. Tot i que no es pogué entrar al local, hi recitaren versos Lola Garcia, Maria Magdalena Gelabert i Joan Gomila.
Molt a propet d’allà, al mateix carrer, la comitiva poètica se situà ben davant el que havia estat antigament el Saló Fènix. Era el torn de Miquel Mestre, de Jaume Mesquida i dels glosadors Maribel Servera i Mateu Xurí.
Faltava encara la descoberta de la placa d’homenatge a la poeta Àngels Cardona, que va tenir lloc al passeig de Na Camel·la, un indret del qual la poesia s’ensenyoreix cada dia que passa. Emocionada, Cardona agraí el gest i recordà la figura d’Antònia Matamalas amb un poema que havia escrit en el moment de la seva mort.  Hi recità també Cristina Salom.
Restava l’etapa final, la més llarga en distància fins arribar al Multicines Manacor. Allà hi recitaren Antoni Riera Font, Joan Antoni Cerrato, Llucia Serra, Pau Vadell i Juan F. Hermida.
Tot seguit, la vetlada s’acabà amb la projecció a càrrec del Col·lectiu 39 Escalons d’Història d’una passió, el biopic sobre la poeta americana Emily Dickinson.
Back To Top
Search