Skip to content

Un centenar d’alumnes de secundària de tota la comarca participaren a la I Llevantada Coeducativa

Tallers formatius, debats i cançons ompliren un dematí ple d’intensitat.
Més de cent alumnes i una vintena de professors dels instituts de Capdepera, Artà, Son Servera, Porto Cristo, Manacor i Felanitx participaren divendres passat a la I Llevantada Coeducativa. Es tractava d’una trobada que pretenia, des de l’òptica lúdica i formativa, la posada en comú de les diferents accions que al llarg del curs s’ha duit a terme als diferents centres per part de les Comissions de Coeducació i les assemblees d’alumnat i alhora fer una projecció de futur de quines han de ser les passes que se seguiran de cara al curs vinent.
La trobada va tenir lloc a l’antiga escola rural del Puig d’Alanar, i es va iniciar amb els parlaments de Mateu Marcé, en representació de l’Ajuntament de Manacor; i d’Aina Amengual, directora de l’institut per a la Convivència i Èxit Escolar.
Seguidament, a través d’un dinàmica grupal es configuraren els grups de feina, que anaren passant pels diferents tallers. Així, en el taller de premsa destriaven la desigual presència d’homes i dones en els mitjans de comunicació. En el taller de debat es posaven en comú les iniciatives a cada un dels  centres i les expectatives de futur i les necessitats de cada institut. També, en el taller de les maletes pedagògiques, s’aprofitava el material que contenien per explicar i  la sexualitat de joves i al·lotes. Un altre taller proposava la creació de fotografies que il·lustrassin diferents conceptes relacionats amb la coeducació. També hi hagué espai per a la creació plàstica. Durant tot el dematí, l’alumnat pogué anar elaborant un quadern de bitàcola on anotaven emocions i sensacions que els serviran d’aquí a un temps per recordar aquesta jornada de germanor i autoconeixement.
A l’hora del berenar, un grup d’alumnes de l’IES Felanitx interpretaren cançons d’Antònia Font i Rozalén, entre d’altres.
Tant alumnat com professorat se n’anà del Puig d’Alanar amb la impressió d’haver viscut una jornada profitosa tant en l’àmbit lúdic com en el formatiu, i per això es  preveu que aquesta que va tenir lloc el passat dia 22 de març sigui la primera llevantada de moltes. De fet, les  diferents comissions de coeducació ja s’han emplaçat per trobar-se en una nova reunió de coordinació per emprendre nous projectes.
La trobada va comptar amb material cedit per Convivèxit, l’Institut Balear de la Dona i l’Ajuntament de Manacor, que també hi col·laborà tant en la cessió de l’espai com en el transport de l’alumnat procedent del terme de Manacor.
Back To Top
Search