skip to Main Content

Indústria sanciona l’Ajuntament amb 42.000 euros per connectar de “forma irregular” l’enllumenat a s’Illot

La Direcció General de Política Industrial ha obert un expedient sancionador per tres infraccions greus, per valor de 42.000 euros, a l’Ajuntament de Manacor per haver connectat de “forma irregular” l’enllumenat públic a s’Illot. Així ho feren públic dimarts els portaveus de l’anterior equip de govern, Miquel Oliver  (Més-Esquerra), Amanda Fernández (PSOE) i Carles Grimalt (Volem).

Els fets es remunten al passat 5 de novembre, un dia després de la moció de censura que desbancà Miquel Oliver de la batlia. L’actual equip de govern (Pi, PP, AIPC-SyS), “sense informes tècnics i botant-se el mandat de la Conselleria, tornaren a connectar l’enllumenat, que prèviament havia estat precintat per defecte molt greu per la Direcció General de Política Industrial, i a més ho feren de forma barroera amb brides i cinta aïllant”, explicà Oliver.

L’exbatle de Manacor qualificà l’actuació de l’equip de govern de “xulada” i “irresponsabilitat”. El tancament de l’enllumenat públic a vorera de mar havia estat una decisió presa per l’anterior govern el passat mes d’octubre, “perquè la situació era molt delicada”. I pocs dies després d’entrar a governar l’equip de Rosselló comunicaven que tornarien a connectar l’enllumenat, “com volent dir que si noltros l’havíem aturat havia estat perquè havíem volgut”, es queixà Oliver.

Els portaveus de l’oposició criticaren també “l’obscurantisme” que ha envoltat aquesta sanció, amb data de registre d’entrada  a l’Ajuntament del 12 de febrer, però de la qual no van ser informats. Els grups de l’oposició hagueren de desplaçar-se a Palma per veure l’expedient a la Direcció General de Política Industrial.
Els líders de l’anterior pacte  d’esquerres demanen que sigui el batle o el regidor que va prendre la decisió (Joan Gomila d’AIPC va ser qui se’n va fer ressò mediàtic)  qui assumeixi el cost de la multa, i que no es faci pagar als ciutadans el que ha estat una “irresponsabilitat” de l’equip de govern. Es dóna la circumstància que els fets es produïren abans que es fessin els nomenaments de les delegacions, per tant la responsabilitat recau directament en el batle.

Reacció de l’equip de govern

El batle Pedro Rosselló ha lamentat que des dels grups de l’oposició “es vulgui treure rendibilitat política a les deficiències de l’enllumenat de s’Illot”. I ha afegit que “és cert que una de les nostres prioritats ha estat poder recuperar la il·luminació pública de s’Illot, però en tot moment hem seguit el criteri dels tècnics municipals i les indicacions que ens han fet des del Govern”.

L’equip de govern ha informat que l’Ajuntament de Manacor prepara “les al·legacions i la documentació que presentarem contra aquesta proposta perquè l’instructor resolgui l’expedient arxivant-lo”. A més “si des del Govern acaben proposant una sanció podrem tornar a presentar al·legacions, presentar un recurs administratiu i fins i tot presentar un contenciós administratiu per evitar-ho”. Per això el batle de Manacor critica que “des de l’oposició intentin alarmar la població amb un tema tan sensible com és la seguretat de les persones o que donin per fet que l’Ajuntament haurà de pagar una multa”. “Són mentides”, ha conclòs Rosselló.

Back To Top
Search