Skip to content

Dos alumnes de l’IES Mossèn Alcover premiats a les Olimpíades de Física i Biologia

Pere Febrer Martínez i Pere Rosselló Truyols, alumnes de segon de batxillerat de l’IES Mossèn Alcover, han aconseguit la segona posició a les Olimpíades de Biologia i Física respectivament. Gràcies a aquests bon resultat ambdós participaran a la prova estatal. La del Biologia se celebrarà a Vigo del 7 al 10 d’abril i la de Física a Sevilla del 22 al 25 del mateix mes.

La XI Olimpíada de Biologia se va celebrar el 5 de febrer, tot i que els resultats s’han fet públics fa pocs dies. Segons la UIB, organitzadora de la prova, juntament amb l’Associació Olimpíada Espanyola de Biologia, els guanyadors han estat Ferran Pere Pericas Cladera, de l’IES Joan Alcover, Pedro Febrer Martínez, de l’IES Mossèn Alcover i Juan Bosch Durán, del Col·legi Nuestra Señora de Montesión de Palma.

Per avaluar els coneixements dels participants (alumnes de Biologia de 2n de Batxillerat dels centres de Balears), se varen formular 70 preguntes teòriques i una prova pràctica. Els guanyadors tenen dret a una matrícula gratuïta per al primer curs d’estudis universitaris a la UIB, entrades per al Palma Aquarium i un val per valor econòmic d’uns 200 euros. A més, els tres guanyadors tenen finançada la seva assistència a la fase nacional, a Vigo. La Caixa, Editorial Vicens Vives i Santillana col·laboren en les despeses de les inscripcions i els viatges.

L’Olimpíada de Física, per altra banda, està destinada a alumnes matriculats del segon curs de Batxillerat que cursen l’assignatura de Física i està organitzada pel Departament de Física de la UIB i per la delegació de la Reial Societat Espanyola de Física. En aquesta convocatòria, celebrada el passat 16 de febrer a la UIB, se va avaluar l’alumnat amb un examen tipus test i amb uns problemes.

Recentment la UIB ha donat a conèixer els resultats de les proves, segons les quals el primer classificat ha estat Mustapha Bousakla el Boujdaini , alumne de l’IES Joan Ramis i Ramis, de Maó; el segon, Pere Rosselló Truyols, de l’IES Mossèn Alcover i el tercer, Joan Muntaner González, del Col·legi Nuestra Señora de Montesión de Palma.

Back To Top
Search