skip to Main Content

Els alumnes i professors de l’IES Porto Cristo pedalegen a favor d’Aprop

Els alumnes i professors de l’IES Porto Cristo han encetat les vacances de Pasqua amb la II Bicicletada Solidària. Un esdeveniment que ha servit per recaptar fons per a l’entitat Aprop que han fet realitat diferents professionals del centre i el policia tutor a partir de la proposta de l’alumne Carlos Peregrina, que centrà un treball escolar en el càncer de pit, una malaltia que pot afectar dones i homes. Entre tots decidiren que la causa solidària per a la bicicletada d’enguany fos l’associació Aprop, que es fundà a Porto Cristo per ajudar els malalts de càncer de tota la comarca i les seves famílies.

Abans d’iniciar el camí a les 9.30 h des de l’Institut de Porto Cristo, els alumnes s’han concentrat equipats amb les bosses solidàries d’enguany. Les bosses són l’obsequi que han rebut tots els que han fet un donatiu a la causa d’enguany. “La solidaritat augmenta cada any, hem rebut més de 480 donacions de tres euros o més, perquè n’havíem fet 500 i ens en queden menys de vint”, resumia la cap d’estudis de l’IES Porto Cristo, Xisca Bonet, just en arribar a l’estació de Sant Llorenç. De fet aquest era el punt d’arribada, al qual han començat a arribar alumnes i professors a partir de les 10.15 h. Allà i gràcies als comerços i les empreses col·laboradores els estudiants i professors, convertits en ciclistes solidaris per un dia, han pogut berenar abans de llegir el manifest i desfer el camí cap a l’Institut.

“Som tots avui aquí per a l’associació Aprop, per tots els pacients que tenen càncer i per tots els que ho han superat, aquests 17 quilòmetres que hem recorregut junts són el testimoni d’un acte solidari que crida per donar-los suport”, exclamà l’alumne Carlos Peregrina durant la lectura del manifest d’enguany, que havia preparat ell mateix.

La finalitat de la II Bicicletada solidària és que els alumnes i professors col·laborin econòmicament i de manera voluntària amb una donació de tres euros a l’associació Aprop. Els col·laboradors han rebut a canvi una bossa solidària, una camiseta i “gràcies a la col·laboració de diversos comerços hem pogut gaudir de punts d’avituallament i d’un berenar durant la bicicletada”, ha destacat Andreu Alba, el policia tutor de Porto Cristo.

Per la seva part, el president d’Aprop, Perfecto Acosta, ha donat les gràcies als alumnes de l’institut i als professors per “visibilitzar la lluita de les persones que pateixen càncer i per fer-les sentir acompanyades”.

Back To Top
Search