Skip to content

78 sancions per estacionaments indeguts a cala Varques

Gairebé tocant el mes de setembre, la situació a la zona de cala Varques segueix essent la mateixa: una gran quantitat de vehicles aparcats als vorals de la carretera, en el traçat vell i fins i tot sobre les línies grogues delimitades. 78 són les sancions informatitzades segons informa la Direcció General de Tràfic, a la zona de Cala Varques en dades del passat dimecres. Es tracta de sancions per aturades o estacionaments a la DT-4014 i és “molt probable que, quan es registrin totes les sancions, el número sigui similar o superior al de l’any 2019, abans de la pandèmia”, quan es van registrar 106 denúncies per aparcament o parada indeguda a la carretera. A més, des de la DGT expliquen que, per al moment, al llarg de l’estiu s’han retirat 2 cotxes amb grua. Ara bé informen que normalment retiren vehicles de la via que, estant mal aparcats, constitueixen un obstacle greu que impedeix la circulació o afecta la Seguretat Viària. Això deixa fora tots els cotxes que aparquen sense trepitjar la línia lateral de la carretera, com per exemple tots aquells que aparquen en el traçat antic de la carretera. Per evitar aquest tipus d’estacionaments, expliquen, s’haurien d’ampliar les barreres o estaques, que ja es van instal·lar en alguns trams.

Un aparcament per l’estiu que ve
El Pla d’Intervenció d’Àmbits Turístics (PIAT) del Consell que es va aprovar l’estiu passat estableix un aparcament proper a cala Varques. En aquest cas, estableix un aparcament de 32 places fet que suposaria una capacitat màxima de 129 usuaris potencials (calculant una ràtio de 15 m2/usuari).
“La intenció és generar un petit aparcament, que no pot ser en cap zona de la Xarxa Natura i a la vegada facilitar l’accés a la cala sense fer res il·legal ni botar cap barrera” explica el batle de Manacor, Miquel Oliver. El lloc exacte encara no s’ha determinat però segons Oliver, s’està estudiant que sigui “a prop de la carretera”.

Back To Top
Search