Skip to content

“És un somni que s’està fent realitat”

El Club Agility Manacor ja està obert. En aquests moments hi ha una vintena de socis, però les seves impulsores, Aida Vives i Aida Mateu, tenen previst augmentar plantilla en un futur pròxim amb sis cans més.

El Club Agility Manacor ja és una realitat: el varen inaugurar dissabte passat i està al camp d’Andreu Frau. Les seves impulsores, Aida Vives i Aida Mateu, descriuen la jornada com un èxit, tot i que encara falten alguns obstacles per fer els circuits, els quals esperen tenir aviat. Mentrestant el completen, veuen com “és un somni que s’està fent realitat”.

Tot i això, algunes persones encara es demanen què és l’agility. Una pregunta amb fàcil resposta:  consisteix que el ca faci un circuit amb uns 18 i 23 obstacles, el qual ha estat muntat  per un jutge”, expliquen Mateu i Vives. Continuen dient que “la persona ha d’intentar que el ca faci el circuit sense penalitzacions i el més ràpid possible”. Un esport, asseguren, que és “molt familiar” i “sense rivalitats”. A més, ajuda a la socialització de l’animal a l’hora que enforteix el vincle entre el ca i la persona.

Com un club sense ànim de lucre

“Funcionam com un club esportiu normal”, expliquen. Per començar, els interessats en formar-ne part s’han de fer socis, pagar una matrícula i les classes, que la primera sempre és gratuïta. Després, si volen competir, ja s’abona la quota a la federació. Així, en aquests moments ja compten amb una vintena de membres i preveuen augmentar-ne el nombre en un futur no molt llunyà. De ben cert, saben que hi ha “sis persones interessades amb quissons, però han d’esperar que estiguin completament vacunats”.

Val a dir que els doblers que abonen els socis en les diferents quotes no són benefici ni per Aida Vives ni per Aida Mateu. “No hi guanyam”, reiteren. “Els doblers van directes a millorar les instal·lacions, ja que per a nosaltres és com un hobby per donar a conèixer més l’esport de l’agility i que la gent vengui amb els animals a practicar un esport que és saludable”.

Un espai que feia falta a Manacor

Fins ara, l’únic club amb aquestes característiques que hi havia al llevant de Mallorca era a Artà. La resta, afirmen, estan per la zona de Palma. I, en conseqüència,  “la gent que volia practicar-ho, havia de fer molts quilòmetres”. Però no només consideren que sigui necessari al municipi en  aquest aspecte. Si no que també perquè és un benefici per l’animal. “Dia a dia, el ca està més relaxat i més centrat”, el que  provoca que “no reaccioni de manera agressiva davant segons quines situacions”, expliquen.

Més que un lloc d’entrenament

Al Club Agility Manacor s’entrenarà, però també es faran competicions. Tant és així, que serà la seu de la Copa de Balears  ’Agility,  en certamen que preveuen se celebri els dies 23 i 24 d’abril. Això “suposa un gran èxit, perquè vendran tots els clubs de totes les  Balears a competir a Manacor i en sortirà el campió absolut de Balears de cada categoria i de cada nivell”.

Tot i la inexperiència en organitzar aquest tipus d’esdeveniments, estan tranquil·les. Saben que els altres clubs els ajudaran, tal  com varen fer el dia de la inauguració. A més a més, al maig acolliran una prova ordinària de la lliga que disputen. Serà dia 21 i 22  de maig. En  aquest cas, l’objectiu és “anar a fer punts per participar en la Copa d’Espanya”. Per exemple, expliquen que elles  estan seleccionades per la d’aquest any i preparen la cita amb “il·lusió”.

Back To Top
Search