skip to Main Content

Aigua potable, a punt per rajar

La potabilitzadora pilot ja està en marxa i es preveu que els sectors des Serralt i Sa Volta, els més elevats, tenguin aigua potable a partir de finals de 2021. A més, a partir del mes de setembre s’instal·larà una font pública devora el dipòsit. La presidenta de la SAM, Cristina Capó, afirma que es preveu que el projecte per instal·lar la nova potabilitzadora que donarà aigua a tota la ciutat de Manacor estigui acabat a finals de 2022.

Aigua potable a Manacor a partir del mes de setembre. Concretament arribarà als sectors des Serralt i Sa Volta amb la instal·lació d’unes fonts públiques. La planta potabilitzadora pilot ja s’ha instal·lat i ja està en condicions de subministrar un cabal de 300 m3/dia. Actualment ja es disposa d’autorització de Sanitat per abocar els cabals obtinguts a la xarxa general. Haurem d’esperar, però, fins a finals d’any per tal de veure rajar aigua potable de les aixetes de les cases d’aquests dos sectors.
“Amb aquesta potabilitzadora, més petita, només podem donar el 5% de l’aigua que es consumeix a Manacor i havíem de limitar una zona” afirma la presidenta. I s’han triat aquests dos sectors, des Serralt i Sa Volta, precisament per la seva proximitat amb el dipòsit d’aigua. Aquest fet, suposa que tenguin manco pressió que les zones més baixes perquè l’aigua no té prou pendent i arriba amb manco força: “D’aquesta manera, amb unes obres que ara hem començat, solucionam el problema de pressió i aprofitam per fer la prova pilot” explica Capó.
Els dos problemes principals de l’aigua de Manacor són els nitrats i la calç i “de moment sembla que la nova potabilitzadora pilot els soluciona” explica la presidenta de la SAM, Cristina Capó. La potabilitzadora pilot ha costat aproximadament 250 mil euros i la prova s’allargarà durant els mesos que queden de 2021 i tot el 2022.
La ciutat de Manacor està dividida en 47 sectors i es preveu que rebin aigua potable a partir de finals del 2022. De fet, encara falta construir la nau on s’instal·larà la potabilitzadora grossa, que se situarà al polígon agroalimentari, a la parcel·la on hi ha ubicats el punt verd i el dipòsit de vehicles. “Ara mateix ja hem entrat el projecte a urbanisme i estam pendents que ens informin que tot està correcte i que l’obra es pugui licitar” explica la regidora mentre afegeix que confien que a finals de l’any que ve ja estigui el procés finalitzat. Construir aquesta nau tendrà un cost d’ 1.600.000 euros, uns doblers que ja s’han incorporat al pressupost provinents del romanent de l’Ajuntament. Amb tot, la presidenta de la SAM preveu que el cost total del projecte sumi uns 4 milions d’euros.
Així mateix, Cala Murada, nucli que també depèn de la gestió de l’empresa municipal, tendrà aigua potable dins d’aquests mateixos terminis: “Un cop acabada la nova potabilitzadora, traslladarem la potabilitzadora pilot a Cala Murada” afirma Capó.
D’altra banda, explica que nuclis com Porto Cristo o s’Illot depenen d’Aigües Son Tovell, empresa que té una concessió fins a l’any 2029.

Back To Top
Search