Skip to content

Així com l’aigua molla forada la dura roca

En un acte que va comptar amb l’assistència de nombrosos representants institucionals, el Col·lectiu de Dones de Llevant va tornar a plantar a la plaça de les Perleres l’arbre en memòria de les víctimes de la violència masclista, que havia estat talat per uns desconeguts feia poc més d’una setmana.

Amb emoció continguda i amb dignitat impertorbable, el Col·lectiu de Dones de Llevant, amb el suport de nombroses representants del feminisme de sempre a Mallorca i també de les institucions, encapçalades per Maria Duran, directora d’IBDona; Rosa Cursach, directora insular d’Igualtat; i el batle de Manacor, Miquel Oliver, que hi acudí acompanyat de tot el seu equip de govern, tornaren a plantar l’arbre. No s’hi deixà veure cap representant de l’oposició a l’Ajuntament de Manacor.

Aquest arbre havia estat talat la matinada del passat 20 de gener per uns desconeguts. Immediatament, Antònia Matamalas, presidenta del Col·lectiu de Dones de Llevant, va lamentar i denunciar els fets i va advertir que el tornarien a plantar i que no amollarien en la lluita contra la violència masclista.

Amb la presència de membres de la brigada municipal que s’encarregaren de donar suport logístic, les dones representants dels diferents col·lectius socials i feministes congregats, feren palades per replantar l’arbre, que quedà instal·la al seu lloc a la plaça de les Perleres.

L’activista i professora universitària Carme Vidal llegí el poema ‘Arbre de vida’, obra de la poeta Àngels Cardona.
També hi feren les seves aportacions les glosadores Maribel Servera i Alícia Olivares.L’associació d’Homes per la Igualtat també havia fet pública una nota de suport al Col·lectiu de Dones de Llevant i en contra de l’acte vandàlic que va acabar amb la tala de l’arbre en record de les víctimes de la violència masclista.

Antònia Matamalas clogué l’acte amb unes emotives paraules recordant que no aturaran en la seva lluita contra les violències masclistes.

Tant el Col·lectiu de Dones de Llevant com l’Ajuntament de Manacor han denunciat la tala de l’arbre i les investigacions per trobar els possibles autors de la destrossa continuen obertes.

Back To Top
Search