Skip to content

El Consell d’Adolescents fa les primeres passes

L’Ajuntament ha impulsat una sessió formativa entre els professors representants dels centres de secundària per poder constituir el Consell d’Adolescents a final del mes de març

Aquesta setmana mateix l’Ajuntament ha fet les primeres passes amb una sessió formativa per iniciar el camí de constitució del Consell d’Adolescents. Segons explica Carme Gomila, delegada de Serveis Socials i Joventut, “els membres del Consell d’Infants tornen grans i el Consell d’Adolescents sorgeix per dos motius, el primer, recollir la demanda dels qui ja han passat pel Conselll d’Infants de poder continuar, perquè quan tenen per mà el funcionament es troben que han d’acabar”. L’altre motiu és continuar amb el Pla Local d’Infància i Adolescència encomanat per l’IMAS.

De moment, està previst que al Consell d’Adolescents hi participin joves de 1r i 2n d’ESO. Els centres que hi participaran seran tots els que imparteixen ensenyament secundari, tant els públics com els concertats. Així, els IES Mossèn Alcover, Manacor i Porto Cristo i les concertades de La Salle, Sant Francesc, la Caritat i la Puresa tendran dos representants cada un, per completar un consell format per 14 membres. Carme Gomla reconeix que ara mateix treballen en qualque fórmula que garanteixi també que els adolescents de s’Illot i Son Macià, que no tenen centre de secundària propi, també hi puguin tenir veu.

Les primeres passes per a la constitució del Consell d’Adolescents han estat formatives. “Reben un suport extern per part nostra i d’una entitat que ens ajuda, per preparar les seves jornades de feina abans de cada ple. Ara reben una formació, on acudeix un representant de cada centre per veure de quina manera s’han de fer les eleccions per poder triar els representants de cada centre”. El procés d’elecció de representants tendrà lloc entre els mesos de febrer i març i està previst que el Ple de constitució del Consell d’Adolescents es pugui celebrar el 28 de març.

Està en estudi també que aquest Consell d’Adolescents pugui ampliar-se amb representants de 3r i 4t d’ESO, tot i que Carme Gomila reconeix que “els alumnes de batxillerat ja formarien part del Consell de Joves, on també hi tendrien presència representants de les entitats juvenils “ja arrelades als instituts”. Gomila recorda també que “al Consell Escolar Municipal ja hi venen representants de l’alumnat, on troben una finestreta per expressar les seves demandes i necessitat, i la veritat és que hi participen molt”.

Entre les propostes del Consell d’Infants que l’Ajuntament ha començat a aplicar hi ha “el tema dels patis oberts. Els representants al Consell d’Infants ens han manifestat repetidament la necessitat d’espais per als infants per poder jugar i aprofitar el temps lliure, practicar joc lliure i esport no federat”. En aquest sentit, la delegada de Joventut explica també que ja està en procés de licitació el contracte que permetrà mantenir quatre patis oberts a Manacor i un a Porto Cristo cada dia horabaixa entre setmana i els dissabtes tot el dia.

Per Carme Gomila, amb el Consell d’Infants, i ara també amb el d’Adolescents, “s’acosta la institució de l’Ajuntament a tothom i en aquest cas als més petits. De vegades veim l’Ajuntamentcom molt llunyà, tancat i amb codis molt difícils d’entendre. Així, els infants poden veure de quina manera, les seves decisions i debats poden arribar a qualque cosa, senten que la seva veu val alguna cosa. Que són útils, no sols per a l’Ajuntament sinó per al poble de Manacor”. Gomila afirma que “les propostes que fan afavoreixen el bé comú i el bé col·lectiu, a la fi són bones per a tothom”.

Back To Top
Search