skip to Main Content

Albert Plans presenta “La segona estrella” a Sant Llorenç del Cardassar

Rafel Gelabert

El dia 27 de desembre a l’Espai 36 de Sant Llorenç es va presentar la primera novel·la d’Albert Plans Soriano, guionista i professor de la Universitat de Lleida, que va publicar el proppassat mes de setembre.
Plans ha estat un dels guionistes d’algunes sèries de TV3 i d’IB3. Destacam Porca Misèria, Plats Bruts, Ventdelplà o Kubala, Moreno i Manchón a TV3 i el Món d’en Guai a IB3. També va ser coguionista de la pel·lícula Fènix 11.23, dirigida per Joel Joan. A l’àmbit teatral, és autor de l’obra Diumenge tarda.
L’acte de presentació va consistir amb una entrevista dirigida per Pau Quina, de Card.cat, acompanyada d’un públic de més de cinquanta persones, que també va poder participar al final de l’acte per formular les preguntes que creia oportunes a l’escriptor.
Plans va contestar totes les preguntes amb molta claredat, entre les quals va explicar com gràcies a Sant Llorenç, poble de la seva parella, ha pogut ampliar, com a sabadellenc, el seu ventall sobre la riquesa de la llengua catalana i de la realitat, per ell fins aleshores desconeguda, de la idiosincràsia de Mallorca.
També va fer esment a la seva experiència com a guionista d’algunes sèries de televisió i de la reculada econòmica que pateixen en aquests moments els mitjans de comunicació públics, per mor de competidors com Netflix, la qual cosa -va lamentar- ha provocat que hagi minvat la qualitat de la programació televisiva.
Un altre bloc de preguntes que va respondre varen ser les referides als seus començaments de ben jove al món literari, gràcies a una tieta llibretera que tenia, i del procés d’elaboració de la novel·la que presentava. Per acabar, va parlar de la novel·la, que abraça diverses qüestions com ara, ciència-ficció, canvi climàtic, periodisme…
Aquesta novel·la, de la qual en va signar molts exemplars, es pot adquirir a la llibreria de Manacor, Món de Llibres.

Back To Top
Search