Skip to content

Alumnes emprenedors de Llevant mostraran les seves Cooperatives i ONG a una fira a Sa Bassa

Els joves emprenedors de les escoles i instituts de la comarca del Llevant mostraran tot el que són capaços de fer mitjançant les cooperatives i ONG que han impulsat amb el suport dels seus companys i dels seus centres educatius. Avui la regidora d’Educació, Catalina Riera, juntament amb la directora gerent de l’Institut d’Innovació Empresarial, Núria Hinojosa, han lliurat aquest matí el permís de venda a vuit grups d’alumnes per tal que puguin participar al Mercat de l’Emprenedor que se celebrarà dilluns dia 15 de maig a la plaça de sa Bassa.

Una trentena d’alumnes d’ESO i de 5è i 6è de primària s’han desplaçat fins a Manacor per obtenir a l’Ajuntament el permís per poder muntar el Mercat de l’Emprenedor. Un mercat que dilluns dia 15 de maig omplirà la plaça de sa Bassa d’estudiants amb capacitat de fer negoci i d’ajudar els més necessitats. Així els alumnes han rebut el document que els permetrà posar a la venda els productes que han elaborat per recaptar els doblers que es donaran a una ONG. El Mercat de l’Emprenedor forma part del projecte educatiu ICAPE, que coordina l’IDI i impulsa les capacitats emprenedores dels estudiants i els familiaritza amb el concepte de responsabilitat social.

“Des de l’Ajuntament de Manacor estam molt agraïts que vengueu aquí a mostrar les vostres idees i tota la feinada que heu fet, aquest projecte promou fer feina en grup i treballa valors com la solidaritat i l’empoderament que estic segura que ja són vostres i que us marcaran en el futur, aquesta és la grandesa d’aquest projecte i per això des de l’Ajuntament hi volem seguir col·laborant”, declarà Catalina Riera. “L’objectiu general d’ICAPE és aconseguir que els alumnes assoleixin les capacitats emprenedores de manera real i estiguin més capacitats per treballar en equip, per prendre decisions, per planificar, per assumir responsabilitats o per comunicar-se”, destacà per part seva la gerent de l’IDI, Núria Hinojosa.

Durant el curs escolar els alumnes que formen part d’aquest projecte passen per totes les etapes de creació d’una empresa. Així, els alumnes de primària ja han creat les seves cooperatives, amb una idea de negoci clara, el capital inicial, el nom pertinent, un equip directiu, estatuts, imatge corporativa. En aquests moments la majoria de les cooperatives d’alumnes treballa en la fabricació dels productes, en l’etiquetatge i en la fixació de preus. Un treball imprescindible per poder assistir al Mercat de l’Emprenedor.

Publicitat

Els alumnes d’educació secundària obligatòria han constituït les seves ONG. El procés que han seguit és exactament igual que el de la constitució i funcionament d’una associació real i, a més, cada ONG de les que han creat els escolars ha cercat una entitat solidària com a soci. Així, els esforços s’han centrat en la recerca de finançament per a una necessitat que, detectada per l’associació sòcia, varia en cada cas.

Tots aquests projectes seran ben visibles el proper dilluns dia 15 de maig a la plaça de sa Bassa. I és que Manacor acollirà les cooperatives Cart i Copekids, de Sant Llorenç des Cardassar, que han format part del programa Emprendre a la Meva Escola; i sis ONG del programa de Joves Emprenedors Socials. Aquestes entitats solidàries són Feim alumnes solidaris, de l’IES Capdepera; Itiah, de l’IES Damià Huguet de Campos; Niger Unit i No más Noma, de l’IES Porto Cristo de Manacor; MEM, de l’IES Santanyí, i Tots Som Haití, del col·legi Sant Alfons de Felanitx.

Back To Top
Search