Skip to content

Reten homenatge a Margot Fuster, una de les primeres professores de l’Escola de Música de Manacor

El Col•lectiu Dones de Llevant i un bon grapat d’exalumnes reteren un homenatge a la professora de música Margot Fuster. Persona extraordinària, el seu mestratge ha calat dintre d’una generació que la recorda com una professora amable, preparada i molt moderna. La seu de la Institució Alcover acollí una trobada musical on músics de diferent procedència oferiren un recital, entre els quals cal destacar a Catalina Fuster, Joan Servera, Conrado Moyà, Petra Riera, Xavier Gelabert, els germans Mateos, Carme Galmés i els alumnes del Batxillerat d’Arts Escèniques i Música dirigits per Joana M Perelló i Bàrbara Duran.

Margot Fuster pertany a una coneguda família d’intel•lectuals de Manacor. Començà els estudis musicals amb Joana Mora. Estudià piano, guitarra amb Bartomeu Miquel (a) Moragues, Calatayud i Estarelles, acordió a Barcelona i harmonia amb Xavier Carbonell.

Exercí el seu magisteri al carrer Convent n. 18 i al carrer Amargura. La darrera etapa del seu magisteri fou al carrer Padre Andrés Fernández, donant classes de piano, solfeig, acordió i guitarra.

Fou també una de les primeres professores de l’Escola de música, i fundadora del grup Música Jove, actiu des del 1986 fins al 1993. La idea principal d’aquest grup era que tothom qui volgués tingués l’oportunitat de fer música en públic i en companyia, com si d’una reunió d’amics musicals es tractés. Prova del seu interès, no just els seus alumnes hi participaven, sinó també qualsevol estudiant de música de la ciutat. Aquests petits concerts són una prova de que l’ensenyament musical a Manacor era ben viu.

 

 

Mai no donà per acabada la seva formació, a més d’entendre molt bé el que volia: ser una bona professora i aprofitar tota ocasió per fer música amb tots els que sentien aquesta inquietud. Li agradava el contacte amb infants i joves, li agradava la música, i tenia molt clar que el que més li agradava, ajuntant-ho tot, era fer classes de música.

En sentit estricte, és la professora de música que més s’acostava a la idea moderna de pedagogia musical, preocupant-se sobretot per la didàctica i de com transmetre els seus coneixements. Pot ser el contacte amb la seva germana Elena (professora de música a l’escola Ars Nova de Barcelona) tingué alguna influència. Molt oberta culturalment, l’ambient familiar de cultura i amor per l’educació li donaren una visió diferent a molts dels seus coetanis.

Back To Top
Search