Skip to content

Amanda Fernández: “De tots aquests anys a l’Ajuntament em qued amb els 144 dies que vàrem governar”

[pullquote] Al PSOE manacorí hi ha hagut relleu. Amanda Fernández deixa l’Ajuntament i entra en el seu lloc Joan Gabriel Parera (Manacor, 1985), graduat en treball social i actualment educador de carrer. Parlam primer amb Amanda Fernández.
[/pullquote]

Dimiteixes perquè ja no feies comptes tornar-te a presentar? O l’embaràs hi ha tengut molt a veure?
La idea era no tornar-me a presentar com a cap de llista. I un poc abans d’acabar, donar pas al següent. L’embaràs ha accelerat aquest procés. Si vols fer una feina ben feta, i hi vols dedicar el temps que es mereix la gent… veus que no pots. La feina de mestra no acaba a les tres, i ara amb l’augment de família…

Dels prop de set anys com a regidora a l’Ajuntament, amb quins moments et quedaries?
Per descomptat amb el moment que vàrem governar. Si no haguéssim governat, em costaria molt contestar la pregunta, perquè són moltes coses… Potser mocions com la de l’aigua, que semblava un impossible, que el batle Pastor ens tractava de bojos perquè la volíem municipalitzar… ara allò és una fita de la qual em sent orgullosa.

Però havent governat…
Sí. Governar marca, i és el moment més important per a mi que he viscut a l’Ajuntament, per la part més emotiva, per la de la feina, tant en positiu com en negatiu.

Deguéreu aprendre’n molt. I deguéreu aprendre a relativitzar les coses.
Encara que només governis 144 dies, el que està clar és que el canvi es fa si guanyes. I governant més que mai vàrem veure que era possible. És clar que trobàrem traves burocràtiques, però així i tot és fonamental la voluntat política.Hi ha coses que hi has d’estar molt a damunt, si vols que es facin. Per exemple, les recepcions urbanístiques, vàrem veure que era difícil. Però tenim clar que si no amolles hi pots arribar. I també en altres detalls, com el mural d’en Frau a Son Coletes, que ara ja està posat gràcies a la decisió de Miquel Oliver d’autoritzar-lo

Et penedeixes de la forma com es resolgueren els pactes de govern? Creus que havíeu d’haver-hi inclòs el PI o AIPC per deixar aïllat el PP?
Tots ho hem pensat més d’una vegada. Abans, durant i després. El fet és que la nostra agrupació en dues assembleesva demanar que no pactàssim amb el PI perquè aquell PI era el PP. La realitat del PI és que era una escissió del PP, no era gent nova. L’altre factor és que PI i AIPC anaven junts. La sortida era governar 16. Si volíem un canvi, la presència de Cati Riera, Miquel Perelló, Joan Gomila, Bel Febrer… ens tallava les ales. Ara bé, vist com han anat les coses, ara veig que el temps que governàvem sí que hauríem d’haver intentat crear aliances de forma més oficial amb el PI o amb AIPC, que ens agradi o no té una majoria molt gran al Port…

Ets molt jove per retirar-te. Tornaràs?
Jo continuu sent secretària general de l’agrupació de Manacor. Jo hi seré, però no em presentaré com a secretària general per als pròxims anys. Ara sé que ara m’he d’aturar. Però no puc dir si és un parèntesi o no. En tot cas, la meva idea era la política municipal. I si en qualque moment em planteig d’anar més enllà, no em caldrà esperar que governem, demanaria una comissió de serveis per continuar fent feina en temes educatius. Som mestra i m’encanta l’escola. Així que, de moment, seguiré aquest camí.

Francina Armengol era de Pedro Sánchez. Ara és de Patxi López. Pot haver influït això en la teva partida?
Dins l’agrupació n’hem parlat. Des del primer moment com a secretària de l’agrupació jo he fet arribar la informació. plataforma pedro sanchez. Com a secretaria general jo no em vaig posicionar, tot i que m’ho demanaren, la darrera vegada. En el mateix sentit ho hem fet ara a l’agrupació. La idea era fins i tot si vénen a veure’ns, segons qui anirà als tres. Jo sé a quina no aniré. que és la de Susana Díaz, i això, evidentment, està relacionat amb el no és no que vàrem defensar. No ho tenc clar, entre Pedro o Patxi. M’agradaria sentir-los. El que tenc clar és que na Susana no.

Back To Top
Search