skip to Main Content

“Amb les noves mesures era més probable contagiar-se en un restaurant que al Mobofest”

Maria Antònia Rosselló (Petra, 1999) és membre de la directiva del Moviment Musical Mobofest. Parlam amb ella sobre la sobtada cancel·lació del festival santjoaner.

Foto portada: Pep Toni Font

Com i quan us diuen que heu d’aturar el Mobofest?
24 hores abans de començar, amb escenaris muntats i amb les barres a mig muntar… El dia abans ens havien dit que la situació sanitària havia empitjorat però nosaltres sabíem que el festival era segur i que complíem totes les normatives sanitàries. De fet, prèviament ens vam posar en contacte amb una tècnica del departament de Sanitat i ens va dir que el nostre pla era segur. Llavors vam rebre la notícia de l’Ajuntament però vam pensar que un dia abans no seria capaços de dir-nos que ho anul·làssim tot. Quan vàrem xerrar amb ells les opcions eren o bé renunciar per voluntat pròpia o l’Ajuntament ens prohibiria fer el festival.

Però va ser així. Deu haver estat un cop molt dur.
Sí. L’Ajuntament va publicar un ban en què prohibia qualsevol tipus d’esdeveniment cultural. El mateix dia s’havien cancel·lat festes d’altres pobles i van preferir cancel·lar-ho que trobar una solució.

Ja havíeu reformulat el festival per la nova normalitat, no?
Sí. Aquest any ha estat com organitzar dos festivals. Primer un festival, normal, com sempre l’havíem entès i després hem hagut de reestructurar tot el que teníem i adaptar-ho a la nova normalitat. Per exemple, l’aforament era de només 350 persones, havíem instal·lat tots els controls de desinfecció i presa de temperatura i també teníem protecció civil per atendre qualsevol persona que tengués febre. A més, comptàvem amb un grup de voluntaris que de forma totalment altruista ens venien a ajudar per dur a terme aquest control. També vam dividir el públic dividit en diferents sectors, en les foodtrucks es podia comanar el menjar per whatsapp per evitar aglomeracions i havíem gravat unes falques amb en Toni Gomila per recordar constantment les mesures. Amb les noves mesures era més probable contagiar-se en un restaurant que al Mobofest.

Què us ha suposat econòmicament?
L’Ajuntament es fa càrrec de les despeses que hem tengut fins ara i estam a l’expectativa de saber quin pressupost tendrem perquè teníem una subvenció del govern però el festival no s’ha fet… De fet, si la gent vol col·laborar, ens pot ajudar comprant totebags i samarretes, aquests beneficis es destinaran a l’associació. Es poden comanar per Internet i a Manacor es poden recollir a Can Lliro, que és membre col·laborador. A més, la gent que ja té entrada pot decidir no tornar els doblers i destinar-los a músics i tècnics.

Quina previsió de futur feu?
Vivim un moment incert en què no sabem que passarà. Tenim moltes ganes de seguir però també necessitam una mica de descans. Estam intentant superar aquest dol: ja ho teníem tot en marxa i ha estat un cop molt dur… Mentre els aeroports segueixen oberts, s’aturen els festivals on no s’ha manifestat cap cas. La cultura sempre és la primera a rebre.

Back To Top
Search