Skip to content

Ànima Negra i Terra Falanis creen el vi EstelEstima per a Estel de Llevant amb pintures de Rafel Joan

Els cellers Ànima Negra i Terra de Falanis han creat el vi EstelEstima per a l’associació pro salut mental Estel de Llevant en un projecte que ha comptat amb l’aportació artística de Rafel Joan,que ha fet una col·lecció de 19 pintures en miniatura per a les etiquetes, que els usuaris d’Estel de Llevant han enganxat de forma artesanal i que els consumidors podran guardar.

Estel de Llevant i els cellers Ànima Negra i Terra de Falanis col·laboren des de fa temps a través del centre especial d’ocupació de l’entitat pro salut mental, concretament amb feines a les vinyes (veremes, paret seca, neteja de terres…). A partir d’aquí va sorgir la idea de fer un vi, que s’ha convertit en un projecte social, vinícola i artístic. El resultat és aquesta primera col·lecció de vi, amb 9.612 botelles enumerades.
Un dels reptes ha estat enganxar les etiquetes de llenç de manera que el consumidor les pugui desferrar i guardar aquesta petita obra d’art. Per aconseguir-ho s’ha fabricat la cola de forma natural a partir de midó d’arròs i els usuaris d’Estel de Llevant les han retallat i aferrat una per una. EstelEstima és un coupatge de varietats locals: callet, mantonegre i fogoneu en un 80%. La resta
és un complement d’altres varietats com syrah, cabernet i merlot. L’envelliment és d’onze mesos en bótes de roure francès majoritàriament de fins a tercer ús. La distribució del vi es farà: una part directament a través d’Estel de Llevant; una altra part a través dels distribuïdors locals dels cellers i una tercera part anirà destinada a exportació.
Per a Estel de Llevant aquest projecte contribueix a fer visible la problemàtica que tenen les persones amb malalties mentals greus a l’hora de formar part de la societat com a individus de ple dret; permet donar a conèixer la feina que es fa des de l’associació; representa un exemple de participació d’actors socials i econòmics de la comarca en els projectes de l’entitat i una font d’ingressos per dur endavant els programes en marxa i d’altres futurs necessaris per a la millora de les persones amb malaltia mental.
Aquest projecte ha estat possible gràcies a la col·laboració d’Embalatges Baguibó (caixes); Ramondín (càpsules); Tot per al vi (ampolles); Plaça 18 i Moliver (teles i impressió) i de Cati Ginard, Carme Domínguez, Francina Obrador, Mar Ferrer, Maties Cerdà i Kek Riera.

sa-fonda-web

 

Back To Top
Search