Skip to content

Antoni Riera, campió del món de Scrabble en català en la modalitat duplicada

Xisco Truyols va obtenir el tercer lloc del podi i Joan Llodrà, setè, entrà en els diplomes olímpics. El Club Scrabble Manacor recull ara el fruit de prop de deu anys de feina i entusiasme
Aquest cap de setmana passat s’ha celebrat la quarta edició del Mundial de Scrabble Duplicat en Català. La competició es disputava, com sempre en aquesta modalitat, en doble seu. En aquesta ocasió, al Principat la subseu escollida era el Vendrell, mentre que a Mallorca es va triar Lloret de Vistalegre com a subseu.
Un total de 28 jugadors han pres part en aquesta edició, entre els quals hi havia destacats competidors com ara Lluís de Yzaguirre, que defensava el títol de campió del món de Scrabble duplicat; Carles Cassanyes, bicampió mundial en la modalitat clàssica; Albert Rodríguez, actual subcampió mundial en modalitat clàssica; o Ernest Teniente, tambe subcampió del món el 2011. Per la part mallorquina els jugadors més destacats eren Mateu Xurí, actual número u del Barruf, el rànquing que computa totes les partides jugades; Xisco Truyols, número tres en aquesta taula; i Antoni Riera, el número quatre.
La competició es dividia en dues partides, una de matí i l’altra l’horabaixa. S’endugué la primera mànega Xavier Albons, mallorquí resident a Molins de Rei, seguit d’Antoni Riera, Xisco Truyols, Ernest Teniente i Mateu Xurí.
L’horabaixa tengué un altre color. El gran dominador va ser el bicampió mundial Carles Cassanyes, gràcies sobretot a un CORNUAVA que ningú més va ser capaç de trobar i que li va reportar 96 punts. El segon classificat de l’horabaixa va tornar ser Antoni Riera, ara seguit de Xisco Truyols, Albert Rodríguez i Joan Llodrà.
Fet el còmput total de punts i les mitjanes pertinents per obtenir la classificació final, Antoni Riera es proclamà campió amb un 80,66 per cent dels punts obtinguts, seguit de molt a prop per Carles Cassanyes, amb un 80,13 i de Xisco Truyols, amb un 79,57. El també manacorí Joan Llodrà acabà setè.
Back To Top
Search