skip to Main Content

Antonio Iglesias es proclamà campió de Balears i jugarà el campionat estatal de tennis taula

Disputarà la competició al setembre amb dos companys més i assegura que tenen “moltes possibilitats de cara al torneig”

El manacorí Antonio Iglesias, de tan sols 13 anys, es va proclamar campió de Balears de tennis taula a la categoria infantil dissabte 27. “No em creia que havia guanyat”, afirma. I d’aquesta manera es va adjudicar el bitllet directe cap al campionat d’Espanya, que, si no hi ha canvis, es disputarà al setembre. Una cita molt important a la qual ja havia d’assistir l’any passat, però que es va acabar suspenent per mor de la pandèmia. I la suma dels dos fets fan que tengui encara més ganes de disputar la competició.

Aquest or aconseguit a la final de Balears era la darrera passa que li quedava per classificar-se pel certamen estatal. El manacorí assegura que “va ser difícil” perquè hi havia molta competència entre els participants, però al final “va anar bé”. Va acabar guanyant sis dels set partits que va disputar. Puntualitza que en realitat n’havia de jugar vuit, però un dels seus contrincants es va lesionar. Així mateix, Antonio Iglesias assegura que amb “l’ajuda de l’entrenador, la d’un altre jugador de tennis taula de Manacor” i dels que l’animaven li va ser més fàcil aconseguir la victòria. El suport del públic és una de les coses que més valora i agraeix el jugador. “Quan t’animen, et sents més fort i amb ganes de seguir endavant; hi ha vegades que si et surt malament et desesperes i si no hi ha ningú que t’animi, es fa difícil”, diu.

La pròxima gran aventura serà disputar el campionat d’Espanya de tennis taula. En representació de les Illes Balears hi aniran els tres primers classificats de la final disputada el 27 de març, i per això Antonio Iglesias anirà acompanyat de Lluc Reynés i Sergi Arrom. “Trob que els tres som molt bons i tenim moltes possibilitats de cara al torneig”, augura el manacorí. Al que afegeix que els tres tenen molt bona tècnica i la relació entre ells és bona.

La preparació pel campionat

Tot i que encara queden setmanes per participar en el torneig estatal, l’esportista té clar el què ha de millorar i el que ha de continuar potenciant. Sap bé que no s’ha de posar nerviós i ha de “millorar un poc la tècnica dels saques” perquè, segons explica, són el seu “punt dèbil”. També sap, però, que ha de seguir practicant el revés amb efecte, que, aquest sí, és el seu “punt fort”. “Queda molt de temps i es podrà millorar tot”, reconeix. Per assolir la fita no realitzarà canvis en la seva rutina esportiva. Continuarà entrenant tres o quatre dies a la setmana amb Jaume Barceló, a qui “no canviaria mai”, assegura. Això sí, sent conscient que el tennis taula “és un esport per passar-ho bé”, explica que s’intentarà “centrar més” als entrenaments.

Amb 13 anys, a Antonio Iglesias li queda molt camí per recórrer i el tennis taula hi continuarà present d’una manera o d’una altra. “Sempre que tengui temps seguiré, i quan es compliqui la cosa amb els estudis o vulgui fer un altre esport, ho puc arribar a deixar, però per poc temps”, assegura. No descarta dedicar-s’hi, “m’hi veig com a professional, però per això encara queda”, afirma.

 

 

Back To Top
Search