skip to Main Content

Aprendre música en un entorn còmode

Tres alumnes de l’Escola de Música i Conservatori expliquen la seva experiència a aquest centre i quins han estat els seus millors aprenentatges

Mercè Roig: “Crees vincles i ara som una família”

Mercè Roig té 16 anys i des dels sis va a l’Escola de Música i Conservatori de Manacor. En aquests moments cursa el segon any del grau professional de saxo, però abans ja havia fet fins a quart de piano. Ha invertit una dècada a aprendre música, però la saxofonista no té previst dedicar-s’hi professionalment. De fet, té clar que per a ella “és un hobby” i en acabar l’institut ho deixarà per anar a la universitat. Ara bé, continuarà formant part de la seva vida. “Esper continuar tocant amb la banda i m’agradaria tenir més oportunitats amb un grup, que fa dos anys que ja hi estic”, explica.

D’aquesta etapa també ha après “a conviure amb altra gent, crees un vincle i ara som una família”, afirma Roig. Així mateix, l’experiència li permet demanar que “s’ampliïn les instal·lacions o es faci una sala d’estudi, per exemple”.

Tonina Bassa: “No em vull dedicar a la música i m’estim més centrar-me en l’institu”

Saxo, harmonia i piano complementari són algunes de les assignatures que cursa Tonina Bassa, alumna de tercer del grau mitjà. Recorda que quan va començar, ara fa nou anys, els seus companys tenien un saxo de dimensions més petites, però per ella no n’hi va haver. Un fet que, reconeix, l’hi ha estat positiu perquè “ara és més fàcil”. Una aventura, però, a la qual ha posat data perquè acabi: el pròxim mes de juny. “Tanmateix, no em vull dedicar a la música i m’estim més centrar-me en l’institut, però no descart fer una classe setmanal de saxo”, afirma Bassa.

I igual que la seva companya Mercè Roig, la gent i les amistats seran un dels millors records que tendrà d’aquests anys. Assegura que “s’han convertit en gent molt important per jo”.

Pau Roca: “La música mai tanca portes”

Pau Roca, amb 16 anys, cursa cinquè de grau professional de contrabaix. L’objectiu “és tenir el títol del grau mitjà i després ja veurem què feim”. En el seu cas, finalitzarà aquests estudis al mateix temps que els de secundària, i la idea “és fer una carrera que no té res a veure amb la música”. Ara bé, el contrabaixista assegura que “m’anirà bé tenir aquest títol per si més endavant vull encaminar-me cap a alguna cosa relacionada amb la música, que mai tanca portes”.

D’entre tot el que ha après, es queda amb l’aprenentatge de controlar els nervis davant gent que t’avalua: “Et fan acostumar a aquestes emocions i a controlar-les”. Però perquè altres persones puguin tenir aquestes experiències, considera que “s’haurien d’ampliar les instal·lacions i construir aules d’estudi perquè la gent del conservatori pugui tenir una aula especialitzada per poder assajar”.

Back To Top
Search