Skip to content

“Aquestes dues persones tenen tot el dret del món a renunciar a l’assignació temporal de funcions”

El departament de Serveis Socials deixa de tenir tres coordinadores per tenir-ne una, igual que abans de l’esclat de la pandèmia. Ara tocarà reestructurar l’àrea i cercar la manera que aquesta sigui més estable.

Les dues treballadores del departament de Serveis Socials que havien assumit tasques de coordinació arran de la crisi derivada de la pandèmia varen renunciar la setmana passada a aquesta assignació temporal de funcions. La delegada de l’àrea, Carme Gomila, explica que després de tres anys en aquesta situació “han pres la decisió de tornar al seu lloc de feina” i “haurem de tornar a organitzar el departament i redistribuir funcions”. Remarca, també, que és una qüestió “molt interna”.

Amb tot , afirma estar “contenta de la feina feta fins ara, però aquestes dues persones tenen tot el dret del món de renunciar a l’assignació temporal de funcions”. Constata, a més, que “no hi ha hagut cap conflicte personal i continuaran al departament amb les funcions que tenien abans”. Amb aquest escenari preveu “un mes complicat”, pel que prioritzaran, diu, “l’atenció a l’usuari i que no noti que hi hagi hagut canvis”.

Falten persones coordinadores

La renúncia es farà efectiva dia 1 d’octubre. Llavors, el departament de Serveis Socials passarà de tenir tres coordinadores a tenir-ne tan sols una, igual que abans de la pandèmia. Gomila, però, considera que “una persona és insuficient” per un “departament amb més de 50 professionals”. Així, reitera que “la idea és reforçar” l’àrea i dotar-la d’estructura. Ara bé, la delegada observa que “l’administració és la que és i no podem crear places així com ens agradaria”. És més, explica que el desitjat seria que “hi hagués estructura” en tant que “caps de departament i de secció.”

Pel que sembla, la manca de recursos i estructura al departament de ve d’enrere. La delegada responsable explica que fins ara no l’hi havien donat importància i diu que hi falta la relació de treball, cosa que sí que tenen altres departaments. “N’hi ha que tenen caps de departament, figures de lliure assignació i els Serveis Socials no”, i per això “hem de donar estructura”. D’aquesta manera, la delegada fa una “crítica cap a la visió que tenien els anteriors equips de govern de pensar que els Serveis Socials no eren prou importants i per això estava com estava a nivell estructura i personal”.

Una situació amb la qual també es mostra crítica l’anterior cap del departament, la regidora del Partit Popular Maria Isabel Bauzá. “Sempre he dit que faltaven mans administratives i de gestió”, comenta. Considera que les “tengut tres figures ha anat bé”, però vol aclarir que “no es va fer de forma correcta”.

De fet, apunta que és “precisament per això”, fent referència a l’assignació temporal de funcions, que “avui tenim les mancances que tenim i les figures no estan creades com toca ni retributivament no estan assignades com toca” .

Back To Top
Search