Skip to content

Arriba l’hora de fer balanç i de demanar nous desitjos

Demanam a diferents representants dels partits polítics de l’Ajuntament i a diversos amics de Cent per Cent què ha estat per a ells el millor i el pitjor d’aquest 2023 i si tenen cap desig per al 2024.

Antònia Llodrà
Per nosaltres, el més positiu ha estat poder tornar a tenir l’oportunitat de fer feina amb i per al poble. La part negativa, a nivell de poble, ha estat la manca d’un punt verd. L’incivisme continuat de la gent ha fet que hi hagi hagut brossa i deixalles per tot arreu. A nivell mundial el més trist ha estat haver de sentir cada dia les notícies que anuncien l’arribada de pasteres a diferents indrets, incloses les nostres illes, sense que ningú ho hagi sabut gestionar, encara ara. Un desig per l’any que ve: no haver de desitjar el mateix de sempre, seria senyal que no hi hauria guerres, ni pobresa, ni desigualtats socials, ni violència de gènere… I el darrer desig és salut i molts d’anys per tothom.

 

Esteve Sureda
El millor del 2023: el sentit comú de la gent manacorina que ha aconseguit que la dreta pugui donar sentit a la política del nostre Ajuntament. El pitjor és que no s’ha aconseguit llevar la política d’esquerres del govern, tant local com nacional, que duu més deute i més ruïna als manacorins. Un desig? El primer, i més important, salut per poder seguir lluitant pel nostre poble i la nostra cultura. Per lluitar per una economia sana per als manacorins, per un any en què es puguin protegir i defensar els drets i llibertats dels nostres veïnats. Visca Vox i visca Manacor. Bones festes.

 

Miquel Oliver
2023 ha estat un any en què hem pogut culminar molts de projectes de transformació de Manacor en entorns més amables per a les persones. Ha estat un any de consolidació de les polítiques socials, enfocades en la millora de la mobilitat, del medi ambient, de suport al comerç i a l’economia local i de la millora de la qualitat de vida de la ciutadania. Projectes que han començat en el 2023 i que es consolidaran l’any 2024, com l’arribada de l’aigua potable als sectors de sa Volta i es Serralt, projecte de reforma de l’Escorxador municipal per a convertir-lo en infraestructura de referència insular, reformes urbanístiques de la plaça des Cós, la plaça Berard, la reforma de la pista d’Atletisme, l’aprovació de la primera Ordenança reguladora dels horaris dels establiments d’oci i de restauració. El 2023 també ha servit per veure per primera vegada una dona dins un vestit de dimoni, i en el 2024, també servirà per consolidar aquest avanç. Un desig per al 2024: una acció de govern efectiva i responsable, que permeti dur a terme les polítiques progressistes que Manacor ha triat a les darreres eleccions. Més enllà de Manacor, desitj força, organització i coratge per fer front a polítiques contràries als grans consensos d’aquesta terra. A nivell mundial, un desig tan bàsic però tan urgent avui com és la pau.

 

Núria Hinojosa
Sempre parlant en clau política, el millor del 2023 ha estat la continuïtat de Pedro Sánchez com a president del govern d’Espanya i tenir la presidència del Congrés dels Diputats en mans de Francina Armengol. El lideratge dels socialistes a l’Estat espanyol és una bona notícia per als interessos de les Illes Balears. Fent balanç del 2023, està clar que el pitjor que ens ha passat és no poder seguir fent feina pels manacorins i manacorines i haver d’estar a l’oposició. Seria lògic que fos així si el bloc de la dreta hagués superat el bloc progressista, cosa que no va passar. Per això, el que és més dolorós d’aquesta situació és que sigui per decisions egoistes i partidistes i deixant de banda l’interès general. El desig que demanam per al 2024 és tenir salut i il·lusió per afrontar els reptes que vendran al llarg d’aquest any i estar sempre a l’altura del que mereix el nostre estimat poble de Manacor.

 

Maria Antònia Sansó
Com a cosa negativa, l’autoritarisme i despotisme amb què governa l’equip del batle Oliver, d’esquena al que demana el carrer i mentint als veïnats. Com a cosa positiva, els resultats electorals del Partit Popular a les eleccions municipals, que deixaren clar que som l’alternativa. Un desig: que aquelles persones, com el batle Oliver, si donen la seva paraula, la compleixin.

 

Sebastià Sansó
La millor cosa d’enguany han estat els 50 anys de l’Escola Municipal de Mallorquí, com a referent cultural, com a pont d’integració de la societat manacorina. Crec que ha fet i continua fent una feina importantíssima, i més ara que les coses, en el Govern autonòmic, van per un altre camí contrari a la llengua catalana i per tant sempre va bé tenir un pol de resistència que ha durat tants d’anys, amb el consens, històricament, de tots els partits locals. Pel que fa a parts negatives, la construcció pública. No tenim encara, després de tres anys d’haver-se presentat, l’avinguda del Torrent arreglada i reformada com s’havia de fer, amb un espai per a bicicletes, perquè pogués ser la integradora entre Fartàritx i la resta de Manacor. Continua estant enlaire, en molt mal estat. Sabem que és responsabilitat del Consell de Mallorca, com les avingudes i la via Portugal, també en estat deplorable i amb una falta de manteniment alarmant. Tot això, unit a la irresponsabilitat política d’haver estat a punt una altra vegada de tenir el Tren de Llevant i d’haver reformat tot el passeig del Ferrocarril i d’haver-la tornat a deixar perdre, un fet vergonyós i que consider que és enganar una mica la gent que considera que el transport públic ha d’anar per davant. Un desig podria ser la reforma estètica de molts de carrers de Manacor, que ja són ZPR i on en canvi no s’ha fet una ajuda per a la millora estètica. És cert que s’ha ajudat a reformar façanes, però crec que l’Ajuntament hauria de fer molt més, perquè sinó, consolidam un centre per a vianants però sense comerços ni estètica agradable.

 

Antònia Roig
Ha estat un any sense alts i baixos; després dels anys passats un agraeix normalitat total. A més, familiarment ha estat un any molt bo; cada dia valor què som i així com som i estic encantada de tenir els amics que tenc, i encara millor laboralment: amb un bon equip es pot fer molt bona feina. Un any passa molt aviat i no podem perdre ni un minut, i esper que el 2024 sumi i no resti en tots els aspectes. Comercialment xerrant, ha estat un any de creixement, un any de feina, amb una temporada estiuenca positiva i sobretot llarga i una campanya nadalenca encara per acabar, però que pinta molt bé; molt contenta per la feina feta i molt contenta amb l’equip que tenc. Esper que el 2024 sigui igual o millor, i aprofitaré per demanar al consistori que tenim que recordi que, de Nadal, n’hi ha un cada any, que invertesqui a fer lluir Manacor, amb llums, que tant els ciutadans com els comerços ho agrairem.

 

Josep Lluís Aguiló
Per una banda, per a mi, enguany, el pitjor ha estat el conflicte de la Franja de Gaza. Per altra banda, el millor del 2023 ha estat sense dubte el final de la pandèmia de la Covid. Enguany ha estat l’any en què l’hem poguda oblidar i hem pogut tornar a la normalitat. Si pogués demanar un desig per al 2024 seria que arribés el final de la guerra a Ucraïna, que s’acabés el conflicte a la Franja de Gaza i també poder continuar amb la nova normalitat.

 

Mateu Juan
El pitjor d’aquest any continua sent la riquesa que hi ha al món, quan encara hi ha gent que mor de fam. El millor, la notícia de la vacuna personalitzada contra el càncer de mama, descoberta per la Universitat Clínica de Navarra. Pel que fa al desig, demanaria que hi hagués, de veres, pau al món i deixar-nos de guerres.

 

Marisa Reyes
Aquest 2023 ha estat un viatge ple d’alts i baixos. No pareix vera que al segle XXI l’ombra dels conflictes i les tensions geopolítiques encara sigui tan present, recordant-nos com és de fràgil la pau. L’avanç sense pausa del canvi climàtic és una sirena d’alarma que ressona a cada racó de la Terra, un crit desesperat de la natura que ens recorda que cada acció configura el destí del nostre planeta. El millor del 23 ha estat que seguim avançant, en tots els nivells. He vist expansió positiva per tot arreu: actes de generositat, unió en moments de crisi, rialles compartides i desenvolupaments personals elevadíssims. Se m’ocorren molts de desitjos pel 2024. Desitj un món amb més diàleg, comprensió i cooperació. Desitj un futur de sanació i creixement espiritual. Desitj que cada dia i nit estiguin plens de moments positius. Que l’harmonia i el respecte siguin sempre la intenció en aquest viatge conjunt. Que les penes siguin aprenentatges i que la llum de l’esperança continuï brillant fortament dins cada cor. Ah, i que plogui!

Back To Top
Search