Skip to content

2023, el millor any de la vida de la nostra web

Per primera vegada la nostra pàgina digital ha superat les 250.000 lectures en un any en què han estat 28 les notícies públicades que han superat les 1.000 visites.

Durant aquest any 2023 hem publicat més de 900 posts a la nostra web, que suposen un total de gairebé 500.000 paraules. Són xifres equiparables a les d’altres anys. On hi ha hagut canvis ha estat en el ritme de lectures, que enguany ha arribat a un total de 253.936, una xifra que ens deixa a les portes de les 700 lectures diàries. Des d’aquestes pàgines, idò, volem agrair el suport dels nostres lectors, que ens encoratja a continuar informant de la manera que ho feim, amb rigor, i sense cercar el clic fàcil, sinó allò que creim que és d’interès informatiu.

18.833 lectures: “Si tenia la menstruació…”

Les entrevistes de Rafel Perelló són habituals en aquest rànquing de les notícies més llegides de l’any a la nostra web. Aquesta entrevista a madò Bàrbara Garau, de Santa Margalida, amb més de 18.000 lectures, és, a més, la més llegida de la història de la nostra pàgina a internet. Altres dues entrevistes de Rafel Perelló han ocupat un lloc entre les 15 notícies més llegides d’aquest 2023.

6.194 lectures: “Parecíamos imbéciles hablando mallorquín”

Aquest article de Joan Gomila recordant quan els hotelers toparen amb un govern progressista a les Illes i la seva llengua d’interlocució era el català. Turismofòbia? No, simplement, com diu Gomila “estar fart de ser extern a ca teva”. No passa gaire que un article d’opinió estigui entre les pàgines més llegides.

4.961 lectures: “Una vegada diagnosticada, la meva filla…”

Abordàrem també com eren les vides de les persones amb problemes de salut mental i de les seves famílies. Aquesta entrevista de Josep Ramon Santiago a Nena Perelló ha estat la tercera més llegida de l’any i esperam que hagi servit per difondre les necessitats que hi ha en aquest entorn.

4.407 lectures: “El meu padrí va començar a repartir cafè…”

Per celebrar el Dia Mundial del Cafè parlàrem amb diferents distribuïdors, casiners i sanitaris del terme. La conversa de Joan Sitges amb Bel Maria Frau, dels Cafès Samba ha estast la quarta més llegida de l’any. La que va tenir amb Àngela Carrió, de Ca Ses Cusses, va ser la setena, amb 2.150 lectures.

2.410 lectures: “Aquest premi podria dur el nom de moltíssima gent…”

Aurora García ha rebut el premi com a millor infermera de l’any i la insígnia de plata del Col·legi d’Infermeria de les Illes Balears. L’entrevista que li va fer Joan Sitges ha estat la sisena notícia més llegida d’aquest 2023 a la nostra web.

2.081 lectures: “L’olivera s’adapta bé a qualsevol terreny…”

L’oli d’oliva és sens dubte un dels productes estrella de la nostra agricultura. On abans hi havia ametlers, ara ahi ha oliveres. Ens en va parlar Miquel Serra. Té mèrit que una informació del sector primari fiqui el nas dins el top10 dels més llegits.

1.914 lectures: “Crispació a l’església…”

Tenguérem un Sant Antoni mogut. La notícia que 300 persones quedaven fora de les completes després d’haver acudit a dos dies d’assaig suscità un gran interès, però també la resposta del nostre director a un escrit a les xarxes del rector Antoni Amorós, que va ser la desena més llegida, amb 1.852 lectures.

1.780 lectures: “Quina empresa de Manacor…”

La Comunitat Autònoma de Madrid, comandada per Isabel Díaz Ayuso, va decidir regalar uns pastissets amb la bandera d’Espanya als assistents a l’acte de jura de constitució de la princesa Elionor. La sorpresa arribà en veure que les capses que contenien els pastissets duien el nom de Manacor…

1.529 lectures: “Magdalena Pérez ja ha ballat…”

Un vídeo de Sant Antoni del 1976 va ser la 13a notícia més llegida. La 14a, però, va ser la notícia fresca que Magdalena Pérez ja s’havia convertit en la primera dona de la història que es posava dins el vestit d’un dimoni per Sant Antoni. Va ser el dia del primer ball. Enguany, més.

1.497 lectures: “No sé de què s’han nodrit per ser tan fatxes…”

No hi ha dubte que Antonina Canyelles és una dona que té les idees clares i que, a més, els sap donar la forma i la contundència necessàries perquè el missatge arribi lluny. En aquesta entrevista en què es queixava amargament del Govern acabat d’entrar i també del mal estat de salut de la nostra llengua. Gairebé 1.500 lectors la llegiren.

 

Back To Top
Search