Skip to content

Augmenta la xarxa de transport públic als nuclis costaners

Dia 8 d’abril s’incorpora la línia 427 que connectarà el corredor que va des de Cala Anguila fins a Cales de Mallorca amb una freqüència de 15 minuts. Així mateix, es reforçaran les altres línies i s’implantarà l’Aerotib.

Els nuclis costaners de Manacor veuran una millora notable en el servei del bus interurbà a partir de divendres 8 d’abril. El director general de Mobilitat i Transport Terrestre, Jaume Mateu, explica que la proposta que es fa al municipi és la de “posar serveis urbans amb una freqüència que s’aproxima als 15 minuts entre les 4.00 h del dematí i a la 1.00 h del vespre a tot el corredor que va des de Porto Cristo fins a Cala Millor, complementades amb les línies que connecten amb Manacor, sigui l’Aerotib que es posarà en marxa o la línia 401, que és la que va fins a Palma”. A més a més, s’incorporarà en aquesta xarxa la línia 427 que connectarà el corredor de Cala Anguila, Cala Romàntica i Cales de Mallorca. “Donam una alternativa molt potent a tots els ciutadans i ciutadanes que es vulguin moure sense el cotxe”, afirma el director general. Aquesta millora s’ha vist accelerada arran de la crisi del combustible i es traduirà en més avenços arreu de l’illa complementant xarxa de tren i bus. Així es crea “el servei de transport públic més gran que hi ha hagut al Llevant de Mallorca”, assegura Mateu.

La implantació i reforçament d’aquesta xarxa podria tenir una durada limitada. En principi serien els horaris i les rutes d’estiu, però el director general no pot assegurar quina serà la data de finalització en el cas que n’hi hagi. La seva intenció, diu, “és mantenir-ho el màxim temps possible”.

Amb aquests canvis, “Manacor vertebrarà la xarxa de busos” de la zona i actuarà com a “capital”. Tal com afirma Mateu, el municipi “té una dinàmica pròpia i se’ls donarà prioritat pensant, també, amb els residents”.

Potenciació del canvi d’hàbits
Durant la presentació de les millores, que va tenir lloc aquest dimecres a la plaça de l’Aljub de Porto Cristo, també va intervenir el batle de Manacor, Miquel Oliver. Davant el fet que el projecte complementa les polítiques que duen a terme des de la institució municipal i que estan destinades a què de cada vegada s’hagi d’utilitzar menys el transport privat, afirma que de res serveixen les mesures locals en tant que canvi d’hàbits “si no tenim una bona xarxa de transport públic”.

Així, recorda que fa falta un canvi d’hàbits per part de la ciutadania. Un canvi de model que “requereix esforços per adaptar-nos a la mobilitat”.

Targetes intermodals
L’increment de les ínies i la recuperació de les que no estaven en marxa arriba acompanyat d’una campanya de promoció de les noves targetes intermodals. Això vol dir que des de la direcció general de Mobilitat i Transport Terrestre bonificaran amb 5 € a les persones que es treguin la targeta ara. A més a més, a la segona meitat d’abril s’habilitaran punts mòbils a diferents indrets de Manacor perquè tota la ciutadania que ho desitgi la pugui sol·licitar.

Back To Top
Search