skip to Main Content

“Avui dia funciona molt la fusió d’elements de cuina tradicional amb d’altres més moderns”

Parlam amb Llorenç Sansó, xef a domicili, perquè ens expliqui la seva visió sobre el canvi en els hàbits de consum dels manacorins durant les festes de Nadal.

Feis més feina, durant les festes de Nadal?
Sí, sempre se sol fer més feina per aquestes dates. La gent demana més i fa més sopars.

Sembla que la gent prefereix comanar menjar en lloc de cuinar. És un fet real o just una impressió?
És un fet real. La gent de cada vegada compra més el menjar fet i cuina menys. I, de fet, les que cuinen més avui en dia són les mares, encara, durant les festes. Però la gent jove té tendència a demanar a restaurants o, com en el meu cas, contracten qualcú que els ho faci a ca seva.

I quan venen festes, soleu cuinar plats tradicionals, a domicili?
Jo el que faig és un menú degustació de 6 plats i el trii jo mateix. I si agrada, va bé, i si no agrada o hi ha al·lèrgies i intoleràncies, s’ajusta. I no faig cuina tradicional, la faig més elaborada. Però sí que procur emprar productes que tenguin a veure amb aquest moment de l’any, fent una volta a les receptes típiques: faig porcella i me, però a baixa temperatura, torrons, fruita seca, etc. Per tant, empr elements relacionats amb la tradició, però des d’un altre punt de vista.

Heu observat si hi ha un canvi d’hàbits respecte del consum de plats tradicionals? Són encara els plats preferits?
No, que va! La gent jove cerca altres coses. I funciona molt la fusió d’elements tradicionals amb d’altres més moderns. Almenys això és el que visc jo amb la meva feina.

Voleu afegir qualque cosa?
Pens que la gent hauria de cuinar més, perquè el cuinar se perd molt. Segons com, de vegades comprar el menjar elaborat surt més econòmic i tot. I la gent va curta de temps i el menjar preparat és fàcil i còmode.

Back To Top
Search