Skip to content

Biel Barona: “Volem reivindicar una mica el paper del vinil, la música escoltada i tocada”

Biel Barona (Cala Ratjada, 1972) és el cantant de Tots aquests dois, un projecte musical que adapta el jazz clàssic amb el swing i tot cantat en català Parlam amb ell sobre el nou disc que presenten.

Com sorgeix Tots aquests dois?
Fa uns tres anys que vàrem conformar aquest projecte i surt arran de la cançó Tots aquests dois d’en Guillem d’Efak. En aquest cas ell s’inspira en la cançó These foolish things però va treure d’altres cançons americanes dels anys vint adaptades al català, com Febre o Temps plujós. Aquest repertori ens va cridar l’atenció i aprofitant aquesta excusa, vaig fer el mateix: agafar estàndards americans d’aquests anys i vàrem començar a fer adaptacions i arranjaments.

Quantes persones formau el grup?
Més que un grup és un projecte. Hem comptat amb molts músics i professionals instrumentistes diferents però ara mateix, les persones que conformam el grup som en Miquel Àngel Roca, que és el baixista; na Marina Moya, que és la saxofonista; en Pau Ginard, que toca la bateria; el teclista que és en Nestor Zarzoso i jo que toc l’ukulele i cant.

Com així parles de projecte?
A part de la música, hi ha una filosofia darrere. Per una banda volem reivindicar una mica el paper del vinil, la música escoltada i tocada. D’altra banda, també la curiositat d’haver adaptat tot el repertori íntegre en català. Seguint aquesta filosofia, vàrem xerrar amb associació cultural Cap Vermell i li vàrem demanar si ells ens ajudaven amb la gravació del disc. Tot i que ells mai havien fet res de música els va anar bé.

I ara he tret el disc. És el primer?

Sí. Vàrem rodar tot l’estiu del 2018, fent concerts per Mallorca i també vàrem estar a Menorca amb el circuit TalentIB… Volíem fer qualque cosa amb el material que teníem i per això aquest estiu vàrem decidir enregistrar el disc a Manacor amb en Juanjo Tur.

Us definiu com a swingband.
Sí, ens definim com a swingband perquè agaf

am els estàndards del jazz americà i els adaptam a un estil més swing.

És una moda el swing?
Darrerament sí que hi ha costum de recrear l’estil de l

’època i nosaltres hem jugat una mica amb això també.

I ara començau a fer gira?
Fa uns mesos vàrem fer unes micropresentacions en format reduït i ara ja amb la banda sencera tocam dijous que ve al Xarop i el diumenge dia 7 al centre Cap Vermell, on fem la presentació oficial. Convidam a tothom a venir perquè serà una jornada especial i amb l’entrada del concert també entra el disc en vinil i CD i també hi haurà espai per ballar.

Back To Top
Search