Skip to content

Can Lliro confirma l’assistència de la “querida” del bisbe a les Nadales

Hi serà. Andalusa, echà’pa’lante, i amb anells nous de trinca amb el nom del seu grup de pregària i penitència gravat a l’anell (‘Camino’), així és ella i així vendrà a Manacor la “querida” de monsenyor Javier Salinas, bisbe de Mallorca, capellà de capellans, delegat del papa a la nostra illa de generositat infinita i vivor raquítica. Precisament, el tal monsenyor encara no ha pogut confirmar als organitzadors la seva assistència a la festa eucarística més important del calendari canònic catòlic. Els motius, bons de comprendre i coneguts de tothom: Salinas és encara al Vaticà, on ha acudit per demanar permís per certificar la seva presència a la festa. Diuen les males llengües que Salinas hauria hagut d’anar a Roma a donar explicacions sobre una relació impròpia amb la tal querida. Però com sap l’amable lector, no hi ha res més propi en aquest món que una querida. En realitat, Salinas passa aquests dies en companyia d’altres bisbes i cardenals a la residència papal de Castelgandolfo, on té lloc una orgia piromusical, conseguda també com a Sínode d’Humors i Llecors Corporals. De fet, el Sínode acaba sempre amb un senyal conegut de tots els catòlics: la “Lactata Bianca”. Perquè malo si surt “Nera”.

Controvèrsia

Les Nadales arriben després d’una enorme controvèrsia. Ja se sap que a Can Lliro tenen un noro felanitxer i el desembarcament de cambreres felanitxeres, lluny de suposar una reconciliació entre manacorers i felanitxistes, és només un símptoma dels intents d’aquest poble petit que és Felanitx de robar les Nadales de Can Lliro, les Nadales de Manacor, capital de Quíbia, i dur-les a Can Moix. A Can Lliro ja han dit que nanaidelaixina, i que no passem pena, que no plourà d’aquest tro.

Tanmateix, l’organització convida novament a la participació activa de la festa i demana als manacorins, i no tant als externs, que facin gran la festa de la millor manera que s’hi pot fer: fent una nadala. Les Nadales enguany tendran lloc el dia de la segona festa, per desembafar de torró i neules. Dia 26, Sant Esteve, dia de canelons, la celebració eucarística podria començar a una hora atípica, per ventura més prest de l’hora bufa en què solia començar en edicions anteriors. Els comerciants del carrer de Ciutat ja s’han implicat en aquesta missa concelebrada i faran aportacions sucoses per als guanyadors. Cal dir, no obstant això, que a Can Lliro, sense suborn al jurat no hi ha victòria possible. Continuarem informant…

Back To Top
Search