Skip to content

Cancel·lada de nou la presentació del llibre “El Motí de les dones. La revolta femenina de 1920 a Manacor”

Amics meus:
Em sap greu comunicar-vos que la presentació del llibre El motí de les dones. La revolta femenina de 1920 a Manacor, que obtingué el XIX Premi Alexandre Ballester d’assaig convocat per l’Ajuntament de Sa Pobla (Mallorca) i que estava previst presentar-lo a finals d’aquest mes de setembre, s’ha hagut de suspendre per tercera vegada a conseqüència de la situació extraordinària d’una nova onada del virus Covid 19.
Per aquest motiu ha resultat impossible la presentació, atès que hem valorat i primat la seguretat de les persones.
L’esforç de part de l’editorial Lleonard Muntaner i de l’Ajuntament de Sa Pobla per endarrerir de l’acte no ha servit per poder presentar-lo públicament amb garanties i no hem tingut cap altra opció.
Per aquest motiu us comunic que el llibre es posarà a la venda en totes les llibreries i punts habituals a partir de la propera setmana. Així i tot no es descarta que més endavant puguem realitzar un col·loqui analitzant la situació que es vivia a Mallorca i evidentment a Espanya fa cent anys, segons el text del llibre el motí de les dones.
El llibre relata uns successos reals que tingueren lloc a Mallorca i especialment a Manacor el 20 de maig de 1920. Una revolta on hi varen participar especialment les dones que protestaven contra la situació social, política i econòmica per la manca de les matèries bàsiques existents per poder subsistir.
Els amotinats romperen taulells de roba per poder apoderar-se del material de primera necessitat. Seixanta i cinc persones foren detingudes per la Guàrdia Civil. Uns fets que marcaren un punt d’inflació en aquells moments.

Moltes de gràcies amics meus per la vostra comprensió.

Una forta abraçada

Antoni Sureda.

 

Manacor, 1 de setembre de 2020

Back To Top
Search