Skip to content

Canvis en la mobilitat en la primera línia de Porto Cristo

Les noves directrius de la Demarcació de Costes a les Illes Balears pel que fa a la concessió de permisos als bars i restaurants que tenen terrassa al carrer Bordils de Porto Cristo ha obligat a l’Ajuntament de Manacor a reordenar la mobilitat de la primera línia d’aquesta localitat. En aplicació de la Llei 22/1988, de 28 de juliol, de Costes, l’administració estatal ha fet saber als propietaris de bars i restaurants d’aquest carrer que no poden instal·lar les seves terrasses dins la franja de sis metres a comptar des del límit del passeig respecte de la mar. Aquesta nova consideració obliga a traslladar les terrasses més cap a l’interior de la via, el que impossibilita la circulació del trànsit.
En una reunió mantinguda amb els propietaris d’aquests negocis a la delegació municipal de Porto Cristo, el batle de Manacor, Miquel Oliver; acompanyat del delegat de Porto Cristo, Sebastià Nadal; el delegat d’ocupació de via pública, Carles Grimalt; el delegat de Mobilitat, Sebastià Llodrà; el delegat de Policia Local, Joan Gaià; i l’inspector en cap de l’UTC de Porto Cristo, Àngel Duró, l’Ajuntament ha informat d’aquest nou criteri per a poder mantenir les terrasses.
Finalment, es fan córrer les terrasses d’acord amb les noves indicacions de la Demarcació de Costes i es restringeix la circulació de vehicles al carrer Bordils en el tram situat entre el carrer de Colom i el carrer Concepció.
En el tram del carrer Bordils entre el carrer del Port i el carrer de Colom, només hi podran accedir els veïnats i vehicles de càrrega i descàrrega.
Pel que fa al tram del carrer Bordils conegut popularment com la costa d’en Blau, serà d’evacuació en sentit ascendent dels vehicles procedents del carrer Concepció, tot i que els vehicles que vulguin aparcar també podran circular en sentit descendent per accedir a les places d’aparcament. La recent reforma urbanística del carrer Bordils facilita aquesta mesura, ja que la via s’ha convertit arran de les obres en un carrer uniplataforma.
L’Ajuntament de Manacor presentarà els detalls de les noves mesures als veïnats de Porto Cristo la setmana vinent.

Back To Top
Search