Skip to content

Cap a una nova política cultural a Manacor

Com tracta Manacor els seus artistes? Coneixem els manacorins la trajectòria dels qui han partit a conèixer món, a créixer i a fer-nos créixer? I els qui han quedat? Tenen oportunitats, aquí? Aquestes són algunes de les preguntes que han menat a un grup de creadors i professionals de les diferents disciplines artístiques a reunir-se en assemblea per trobar sortides pactades a l’embut en què sembla haver-se convertit la vida cultural manacorina.

Consideren que “hi ha un desconeixement de l’activitat i de la projecció exterior que tenen els artistes locals que fan feina en l’àmbit professional”. També qüestionen, en aquest sentit, el paper que hi té l’administració local, que “necessita replantejar nous impulsos que impulsin aquest potencial emergent o professional de l’àmbit de les arts plàstiques/visuals, la música, la literatura o les arts escèniques, i que a més a més són una part fonamental d’aquesta ‘marca cultural’ que es vol consolidar com a fet diferencial de Manacor”.

Davant tot això, l’assemblea va mostrar un ampli consens sobre el fet de “demanar la complicitat de l’Ajuntament amb els professionals de la cultura”, alhora que també veuen la necessitat de “generar un debat públic i que tengui en compte els professionals, sobre la regeneració de les polítiques culturals de l’Ajuntament: Teatre, Auditori, Fundació Mossèn Alcover, Biblioteca, Museu de Manacor, Escola de Música, Torre de Ses Puntes, etc.”.

(Si voleu estar informats o participar de les properes trobades escriviu a assembleacultura@gmail.com)

Back To Top
Search