skip to Main Content

Carme Sánchez, Tomeu Caldentey i Toni Arencón, Premis Ciutat de Manacor

La Institució Pública Antoni M. Alcover va acollir aquest diumenge migdia l’acte de lliurament dels Premis Ciutat de Manacor 2022, en les seves categories literàries. Presentat per Joan Toni Sunyer, l’actriu Maria Antònia Salas i el músic Damià Timoner van llegir alguns textos de Maria Antònia Oliver com a acte d’homenatge. Seguidament s’anunciaren els guanyadors de cada categoria.
En categoria d’assaig, el Premi Ciutat de Manacor Antoni M. Alcover fou per a Carme Sánchez Riera per l’obra: Nam a Cor, Man a Cor dotat amb 3.000 euros. Sánchez és professional de l’educació musical, diplomada en Magisteri Musical per la UIB i funcionària de carrera per oposició. Titulada Superior en Musicologia pel Conservatori Superior de Música de les Illes Balears i Màster en Gestió Cultural per la UOC. Com a divulgadora i estudiosa de la història i ciència de la música, els seus àmbits de recerca es circumscriuen principalment en la identitat musical i cultural dels nuclis urbans de Mallorca en el segle XX, temes dels que ha publicat comunicacions en diferents llibres i revistes. Vinculada des de la infància en la vida musical de la ciutat de Manacor, ha format part de la Banda Municipal de Música i ha exercit la direcció de conjunts corals diversos de la localitat.
En poesia, el Premi Ciutat de Manacor Miquel Àngel Riera: a Tomeu Caldentey Julià per l’obra: Cossos dotat amb 3.000 euros. L’autor de Portocolom és professor d’escola primària a Campos, especialitzat en pedagogia terapèutica. Ha treballat en diverses editorials durant uns 10 anys, sobretot en literatura infantil i juvenil.
En novel·la, el Premi Ciutat de Manacor Maria Antònia Oliver fou pel català Toni Arencón Arias per l’obra: El blau de totes les ombres dotat amb 5.000 euros. L’autor del Prat de Llobregat és infermer i fisioterapeuta i com a escriptor és autor de diverses novel·les. La darrera, De tots els verins, el seu secret et donaré rebé també el Premi Ciutat de Palma Llorenç Villalonga.
El Premi Ciutat de Manacor de Teatre Jaume Vidal i Alcover queda desert
La valoració del jurat de la categoria de teatre, format per Tomeu Amengual, Toni Lluís Reyes i Margalida Amengual, ha considerat necessari declarar-lo desert. Així, cap obra de les presentades ha estat mereixedora del Premi Ciutat de Manacor de Teatre Jaume Vidal i Alcover.

Premi de Cançó d’Autor Guillem d’Efak, a l’estiu i Premi Ciutat de Manacor d’Arts Plàstiques al setembre
Durant l’acte també es recordà que s’anunciaran els semifinalistes del Premi de Cançó d’Autor Guillem d’Efak dia 8 de juliol en un concert que tendrà lloc a Porto Cristo i dia 9 de juliol es presentaran els guanyadors.
Pel que fa al Premi Ciutat de Manacor d’Arts Plàstiques, l’acte de lliurament del premi es celebrarà dia 24 de setembre al Museu d’Història de Manacor, en el qual també s’inaugurarà una exposició amb els finalistes que romandrà oberta fins el 23 d’octubre de 2022.

Back To Top
Search