skip to Main Content

Carnestoltes duu alegria, música i color

El Dijous Llarder va concentrar tota la festa de Carnaval amb espectacles, animació i activitats adreçades als infants d’entre 0 a 16 anys

Princeses, superherois, pirates i personatges de dibuixos animats s’han deixat veure pels carrers de Manacor durant els Darrers Dies. Especialment, varen arribar al municipi el Dijous Llarder, dia de la Rueta, per celebrar Carnestoltes.

Una festa que, a diferència d’altres anys, ha estat pràcticament per als més petits. A Manacor, l’horabaixa del 24 de febrer hi va haver espectacles d’animació als patis dels centres educatius per controlar la cabuda, concretament al CEIPIEEM Simó Ballester, al CEIP Jaume Vidal, al CEIP Molí d’En Xema, al CP Es Canyar i al CEIP Sa Torre. Els nins i nines, tots ells i elles ben disfressats, varen poder jugar i gaudir de les actuacions.

Una altra característica a destacar va ser que les activitats estaven dividides per franges d’edat. A cada una d’elles li corresponien dos patis diferents. És a dir, uns espectacles estaven pensats pels infants de 0 a 6 anys, uns altres pels que tenen entre 6 i 12 anys i uns altres pels adolescents de 12 a 16 anys. Precisament són els integrants d’aquest darrer col·lectiu els que menys varen participar de la festa.

I el mateix patró es va seguir a Porto Cristo, on es varen habilitar tres espais per les tres franges d’edat esmentades. Les actuacions varen ser a la plaça de ses Comes, al pati del Centre de Cultura i a la plaça del Sol i la Lluna.
També a Cales de Mallorca hi va haver animació infantil i, segons asseguren, hi va haver molta participació. Un fet que els va sorprendre.

La Rueta de s’Illot

S’Illot va ser l’únic lloc de Manacor on es va celebrar la Rueta pròpiament dita. La batucada va marcar el ritme d’una cercavila que va partir de la plaça del Mollet i va acabar al poliesportiu. També varen poder gaudir d’un espectacle d’animació.

En aquest cas, va ser l’associació de veïnats que va demanar que es fes aquest acte. Una activitat que, a causa de la població que hi ha al nucli, es podia dur a terme sense temor a aglomeracions.

Tots els actes al mateix temps

Els espectacles d’animació infantil a Manacor, Cales de Mallorca i Porto Cristo, així com la Rueta a s’Illot varen coincidir en dia i hora. Tot es va fer el 24 de febrer, Dijous Llarder, a les 17.00 h del capvespre. Una decisió presa a consciència per evitar les concentracions massives de gent.

Va ser així, que es va poder controlar l’aforament i no hi va haver cap incident durant la jornada festiva.

Back To Top
Search