skip to Main Content

Catalina Julve, condemnada a dos anys de presó i a 13 d’inhabilitació

L’exconsellera de Medi Ambient del Consell de Mallorca, Catalina Julve, ha conegut aquest dijous la sentència feta pública per l’Audiència Provincial, que la condemna a dos anys de presó i tretze d’inhabilitació per frau a l’administració i prevaricació pel cas Claveguera.

El cas investigava el desviament de 575.000 euros de l’administració pública. La Fiscalia Anticorrupció demanava 7 anys de presó per a l’exconsellera pels delictes de malversació, frau i prevaricació. L’Audiència de Palma ha retirat tots els càrrecs per malversació però ha mantingut dos anys de presó per frau relacionat amb la compra de 2.100 cadires de plàstic per part del Consell de Mallorca. Aquestes es pagaren a un preu superior per tal de beneficiar als afiliats d’Unió Mallorquina.

Els altres acusats han conegut també la sentència feta pública aquest dijous. Coloma Castañer, exsecretària tècnica del departament insular de Cooperació Local, ha estat condemnada a sis anys d’inhabilitació especial per al càrrec públic i a sis anys de presó, substituïbles per una multa.

Per altra banda, l’Audiència ha absolt a César García de tots els delictes. Miguel Rullan i Simón Galmés han estat també absolts per malversació però, en canvi, han estat condemnats a sis mesos de presó com a cooperadors dels delictes de prevaricació i frau de l’administració.

Back To Top
Search