Skip to content

Centenars d’animals, una desena de carrosses i milers de persones assistiren a les Beneïdes desafiant el mal temps

Si la nit de dia 16 havia estat pels fogueroners, els reis indiscutibles del dematí de dia 17 varen ser els que fan carrossa, els cavallistes, els pagesos i tots aquells que estimen els animals i els duen a beneir. Tots junts, amb els dimonis, amb carros, carretons i cabriols; i també amb desenes d’homes, dones i infants vestits a l’antiga, varen fer el recorregut que passa per la plaça del Mercat, l’avinguda Portugal i l’avinguda de Baix des Cós.
Ni el fort vent que bufava, ni les amenaces de pluja, no varen fer por al públic. Centenars de santantoniers i santantonieres varen aixecar-se d’hora per veure passar les Beneïdes, malgrat que per a molts la nit havia estat llarga entre foguerons i els balls dels dimonis. Abans de començar el recorregut de les Beneïdes, el capellà manacorí i vicari de Sant Feliu de Llobregat, Joan Francesc Cortès, va demanar disculpes. Ell era qui presidia l’acte i s’encarregava que l’aigua beneïda arribàs a tots els participants. Va lamentar les crítiques al batle i al govern d’esquerres i també la sentència “som els nebots dels que no vàreu poder cremar el 36”, que Cortès va fer pública a les seves xarxes socials.

Premis i carrosses
La banda, els sonadors i els dimonis varen iniciar el recorregut. Enguany nou carrosses varen participar en les Beneïdes. El jurat va reconèixer amb el primer premi “Sa porxada dels amics del Bar Nou”, que també va endur-se el premi a la millor eina antiga. El segon premi va ser per la carrossa i l’escola de ximbombes de l’AMIPA de Sant Francesc. I el tercer, pel “Forn de Can Moreió”.
El premi a l’infant més jove vestit de pagès va ser per Olívia Pascual, de 24 dies i filla de la regidora Maria Bel Bauzà. El premi a l’Animal més ben presentat va anar a parar a un ase, de nom Fumat. Les Beneïdes de Porto Cristo, que s’havien de celebrar dimarts passat a les quatre del capvespre es varen haver de suspendre pel mal temps. Se celebraran dissabte, dia 21, a les 16 h. L’endemà, diumenge dia 22 al capvespre, serà el torn de les mítiques Beneïdes de Son Macià, que tanquen el programa de Sant Antoni al municipi de Manacor.

Back To Top
Search