Skip to content

Eufòria i emoció a les completes de Sant Antoni

Antoni Amorós va demanar disculpes als que havien anat als assajos i varen quedar a fora, tot recordant que “és culpa del Pla de Seguretat”

Abans de començar, un silenci sepulcral. Però amb la primera nota de la banda música de Manacor, va esclatar l’emoció i l’eufòria a l’interior de l’Església de la Mare de Déu dels Dolors. Va vibrar de valent el passat 16 de gener quan els 1492 assistents varen cantar a la vegada i a ple pulmó els goigs de Sant Antoni. Ho feien després de dos anys, deixant clar que hi havia moltes ganes de festa. El que també va quedar demostrat és el fort sentiment que tenen envers aquesta celebració.

I així també ho varen viure els integrants de la banda, qui varen marcar el tempo dels goigs. És més, Antònia Bassa, que va dirigir els músics i es va encarregar de fer esclatar el jovent d’emoció, assegura que va notar com “la gent estava com a molt entregada, amb ganes de participar i eufòrica”. Igual que molts dels que érem allà presents, per a la músic va ser “un moment molt emocionant i molt explosiu”, “espectacular”. “De part de la banda, tot va anar així com estava planificat; si mateix, el lloc era bastant estret i la gent estava molt damunt, però ja ho sabíem”, “és un dels moments més esperats de l’any i crec que ho vàrem poder tornar a viure amb molta alegria”, assegura.

Amorós es disculpa

Uns goigs que es cantaven durant les completes, esdeveniment que no estava exempt de polèmica. Recordar que no tots els assistents als assajos varen poder entrar. De fet, 300 persones varen quedar a fora.

I precisament aquest va ser el tema central de l’inici de l’acte. Ja amb l’església plena a vessar i un públic expectant per esclatar d’eufòria, el rector, Antoni Amorós, es va dirigir a la gran multitud que tenia al davant per demanar disculpes i transmetre que estava “trist” per la situació. Va exculpar al batle, Miquel Oliver, i es va treure responsabilitats del que havia passat. Per això, va dirigir-los aquestes paraules: “Dir-vos que no és culpa del senyor batle ni del rector ni dels policies ni de ningú, és culpa del Pla de Seguretat. Hem d’estar segurs aquí dins, per si passa qualque cosa i ens hem de poder evacuar. Vos he de transmetre això de part del senyor batle i part meva”.

Tot seguit, va donar la paraula al bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull que, per primera vegada, presidia la missa de completes. Va aprofitar el moment per desitjat unes bones festes.

Completes sense batle

Tal com va anunciar a un fil de Twitter, el batle manacorí no va assistir a completes “com a mostra de suport a la gent que ha quedat fora”, que deia fa uns dies al seu compte. Tampoc cap dels integrants de Més-Esquerra.

Contràriament, altres regidors, tant de l’equip de govern com de l’oposició, sí que varen entrar per formar part de l’acte. Hi eren la delegada de Comerç i Turisme Maria Antònia Truyols; el delegat de Festes, Artur Aguiló; el delegat de Zona Costanera, en Sebastià Nadal; la delegada d’Urbanisme, na Núria Hiojosa; els populars Maria Antònia Sansó, Maria Bauzà i Antoni Sureda; i Cati Riera i Bel Febrer d’El Pi. També hi varen ser presents la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat del Govern, Mercedes Garrido; el portaveu del Grup Socialista al Consell de Mallorca, Andreu Alcover; i la consellera insular de Territori, Maria Antònia Garcías.

Back To Top
Search