Skip to content

Cinema en català a l’OCB de Manacor

L’OCB Manacor organitza una nova sessió de cinema en català amb la projecció de “El capital”, un film sobre l’ambició desmesurada i els abusos del sistema financer. La finalitat de tot plegat és reivindicar la normalització lingüística en l’àmbit del cinema i reflexionar, alhora, sobre aspectes com l’especulació financera, la voracitat dels mercats, les retallades, etc., temes tots ells d’una gran actualitat. Serà dia 5 de desembre, a les 20.00 h, al carrer de Jaume II, 15 B.

“El capital” és una producció francesa de l’any 2012 basada en la novel·la homònima de Stéphane Osmont, dirigida per Costa-Gavras i interpretada per Gold Elmaleh, Gabriel Byrne i Natacha Régnier.
Marc Tourneuil (Gad Elmaleh) és un “sicari dels doblers”, una persona ambiciosa, despietada i sense escrúpols que inicia un vertiginós i imparable ascens dins el món de les finances, passant de ser un simple empleat de banca a esdevenir el president d’una important entitat bancària i un dels personatges més poderosos i influents de França. Segons el director Costa-Gavras, “som esclaus del capital. Trontollam quan aquest trontolla. Ens n’alegram quan creix i triomfa. Qui ens n’alliberarà? Ens n’hauríem de desfer nosaltres mateixos? Hauríem de conèixer, si més no, els qui el serveixen i de quina manera ho fan?”
Les seves pel·lícules de Costa Gavras (Grècia, 1933) es defineixen sempre per un marcat to de denúncia social i política.

Back To Top
Search