Skip to content

“En el circ es transmet el valor de l’esforç i el sacrifici per poder dur endavant un exercici tècnic”

[pullquote] Jordi Juanet, més conegut en el món artístic com Boni, és un dels artistes que actuen a Cabaret Elegance, un muntatge de circ que arriba aquest cap de setmana a l’Auditori de Manacor en el marc de la XXVI Fira de Teatre.
[/pullquote]

Sou un espectacle de circ i en canvi actuau a l’Auditori.

Sí perquè Cabaret Elegance és un espectacle polivalent que tant es pot mostrar en una plaça de poble, davall un envelat o en un teatre. Funciona en espais i amb públics molt diferents. En el cas de Manacor, ens sembla que l’Auditori és un espai fantàstic per poder-l’hi fer. De fet, poder representar Cabaret Elegance a l’Auditori té un afegit, que és el de la il·luminació, que ens dóna encara més joc.

Circ. Què sou més gimnastes o més actors?
No som gimnastes, som actors artistes, que ens agrada el circ. la majoria som autodidactes. hem estat en diverses companyies. Jo per exemple fa 34 anys que vaig actuant amb diverses companyies, ja sigui en duos, trios o en solitari. En el cas de Cabaret Elegance cadascú ha escollit una tècnica i els quatre actors ens hem ajuntat amb una escenografia molt divertida, amb un treball actoral i humorístic que li dóna un punt molt divertit a l’obra, que és un espectacle de teatre-circ.

Hi ha música?
Hi ha música enllaunada. És un espectacle sense text i la música n’és un component essencial, molt vinculat a l’acció, molt treballada, escollida i pensada.

Tant pel títol com per les imatges sembla una obra hilarant, fins i tot histriònica.
Podem dir que és un espectacle una mica esbojarrat, som quatre personatges divertits, canyers, que riem molt, ens ho passem molt bé en escena. I realment no pretenem explicar una història, sinó fer els nostres números i fer-los divertits. Diria que és més esbojarrat que histriònic.

El circ sol ser per a tots els públics. És també el vostre cas?
És per a tots els públis absolutament. No hi ha dubtes, aquí. Tant agrada als petits, com als joves, com als grans i als vells. És un dels avantatges que té un espectacle com aquest. De fet, també en fem funcions escolars.

Encara que no dugueu un fil narratiu, sí que deveu transmetre uns determinats valors…
En el circ el valor és l’esforç, el sacrificiValors: en el circ el valor és l’esforç, el sacrifici que implica fer un exercici tècnic. Al final el públic ho valora. Tot i estar sempre en moviment, valoren que hi ha una feina al darrere, de moltes hores, i això vol dir que hi ha un esforç, per poder fer una cosa difícil i que sembli fàcil.

Pel que expliques Cabaret Elegance sembla una obra veterana. Per on heu rodat?
És el cinquè any que la fem. A Mallorca és la tercera vegada que venim. A la Península hem rodat pertot, i també hem estat a Alemanya, Itàlia o França. Ara fem la nostra cinquena i última temporada.

On tancau la paradeta?
Serà el desembre a Lanzarote, i serà el final també d’aquesta nostra companyia. El projecte de Cabaret Elegance va anar millor del que ens imaginàvem. Hem aguantat cinc anys i hem treballat molt. Ara, cadascú pel seu vent, engegarem nous projectes.

Back To Top
Search